Ivković računa na Krstića protiv Rusije

Košarkaška reprezentacija Srbije igra u četvrtak protiv Rusije u četvrtfinalu Evropskog šampionata u Litvaniji.

Košarkaška reprezentacija Srbije igra u četvrtak protiv Rusije u četvrtfinalu Evropskog šampionata u Litvaniji.

Meč počinje u 20 časova, a ekipa koja trijumfuje će, pored plasmana u polufinale, obezbediti i mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre naredne godine. Srbija je u prve dve faze takmičenja pretrpela poraze od Francuske, Litvanije i Španije, dok je selekcija Rusije za sada jedina neporažena ekipa u Litvaniji.

Selektor Srbije Dušan Ivković ima puno problema sa povredama Aleksandra Rašića i Nenada Krstića, ali je i pored toga optimista pred četvrtfinale. "Nema nikakvih tajni, dobro poznajemo Ruse. Jedini nemaju poraz na šampionatu, u punom su naletu. Sličan scenario bio je i na šampionatu u Poljskoj 2009. godine kad smo se takođe sastali u četvrtfinalu. Međutim, sada će biti mnogo teže, jer je selekcija Rusije dosta iskusnija i kvalitetnija. Uveli su u sastav dosta mladih igrača, koji su u međuvremenu stasali, tako da očekujem dobru i neizvesnu utakmicu", rekao je  Ivković.

On je naveo da računa na kapitena Nenada Krstića, koji je u utorak ranije napustio trening zbog povrede leđa. "Lepe vesti stižu kada je reč o Nenadu Krstiću jer se on, posle lekarskih terapija, oseća bolje i ja se iskreno nadam da će biti spreman za duel sa Rusima", rekao je Ivković. Sa druge strane, šanse da Aleksandar Rašić ponovo zaigra na šampionatu su minimalne.

Od 17 časova četvrtfinalni meč igraju Francuska i Grčka.

  • Georg

    15.09.2011 09:16
    Ma samo neka probaju da pobede Ruse. Pa oni nam pomažu oko Kosova pa i u SB UN.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).