Partizan ubedljiv u Zagrebu

Košarkaši Partizana odličnom igrom savladali su u gostima prvaka Hrvatske i učesnika ovogodišnje Evrolige ekipu Zagreba, sa ubedljivih 93:65 (24:19, 28:9, 22:16, 21:19).
Košarkaši Partizana odličnom igrom savladali su u gostima prvaka Hrvatske i učesnika ovogodišnje Evrolige ekipu Zagreba, sa ubedljivih 93:65 (24:19, 28:9, 22:16, 21:19).

Najefikasnii u ekipi Vlade Jovanovića bio je Peković sa 17 poena i 9 skokova, Lučić je dao 14 uz 7 uhvaćenih lopti, a Anđušić je iskoristio ukazanu šansu i postigao 13 poena. U listi strelaca jedino se nije upisao kapiten Petar Božić. Kod poraženih domaćina Kasun i Simon su postigli po 16 poena.

KK Partizan je očekivano napade bazirao na centrima, pa ekipa Zagreba nije imala drugo rešenje nego da Kasun i Mej faulovima zaustave Raduljicu i Pekovića. Domaći su nakon samo tri minuta izašli iz bonusa.  Kod crno-belih raspoložen je bio Dragan Milosavljević koji je pogodio tri trojke iz tri pokušaja, za 24:19 na kraju prve četvrtine.

U drugom periodu za samo dva minuta igre Beograđani su napravili seriju od 8:0 za 32:19. Odbrane dve ekipe bile su totalno različite, a Partizan ju je u ovoj fazi igrao odlično. Otvarali su kontra napade i dobrom igrom u tranziciji podizali razliku. Primetna je bila velika razlika u rosteru koja je na poluvremenu donela prednost za KK Partizan 52:28 (28:9 druga četvrtina).  Odnos indeksnih poena na poluvremenu bio je čak 63-13 u korist ekipe Vlade Jovanovića.

Partizan u nastavku utakmice nije spuštao ritam u odbrani, za koju hrvatski šampion nije imao rešenje. Priliku da se dokažu dobili su i Anđušić i Jaramaz, a Nikola Peković jednostavno je bio nezaustavljiv. Prednost je rasla, a najveća do tada je bila na kraju treće četvrtine 74:44.

Poslednja četvrtina bila je jedina koju je Zagreb dobio sa 21:19, a to je bio razlog spuštenog tempa od strane Partizana koji je priveo kraju meč u kome je apsolutno dominirao i imao 13 (35-22) skokova više od protivnika.

U sledećem kolu koje se igra u sredu KK Partizan će u Pioniru dočekati Helios Domžale.
  • Mauzer

    08.10.2011 17:13
    crno-beli
    Bravo šampioni, deri buraniju, uzmi Vlado evro titulu... DOMINIRAJ CRNO BELA LJUBAVI.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).