Spomenik Draženu Petroviću u Šibeniku

Spomenik legendarnom košarkašu Draženu Petroviću koji je poginuo 7. juna 1993. godine u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, otkriven je ispred sportske dvorane na Baldekinu u Šibeniku.
Spomenik legendarnom košarkašu Draženu Petroviću koji je poginuo 7. juna 1993. godine u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, otkriven je ispred sportske dvorane na Baldekinu u Šibeniku.

Spomenik je otkriven na godišnjicu Petrovićevog rođenja. Statuu, delo vajara Kažimira Hraste, otkrili su njegova majka Biserka Petrović i gradonačelnik Ante Županović.

"Bronzani Draženov odlivak autora akademskog kipara Kažimira Hraste, koji prikazuje košarkaša u njegovoj prvoj fazi karijere kako sedi na klupi s košarkaškom loptom među nogama, simbol je neraskidive povezanosti Šibenika i Dražena", rekao je Županović. On je istakao da ga mnoštvo Šibenčana, okupljenih ovim povodom, podseća na slavne dane kada je Šibenka Draženovim košem osvojila prvenstvo Jugoslavije.

U porodičnom domu pokojnog košarkaša otvorena je spomen soba. Njegov brat Aleksandar Petrović je naglasio da mu je drago što je Dražen u svom gradu dobio spomenik, ali i spomen sobu koja će delovati kao ispostava Memorijalnog centra Dražen Petrović iz Zagreba.

  • Petar

    22.10.2011 19:18
    !
    R.I.P. majstore!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).