Skandal: Partizan šampion, navijači Zvezde oštetili pehar

Košarkaši Partizana osvojili su 13. uzastopnu titulu prvaka Srbije, pošto su posle produžetka, kao gosti u hali Pionir savladali Crvenu zvezdu sa 95:87 i rešili finalnu seriju u svoju korist sa 3:1.
Košarkaši Partizana osvojili su 13. uzastopnu titulu prvaka Srbije, pošto su posle produžetka, kao gosti u hali Pionir savladali Crvenu zvezdu sa 95:87 i rešili finalnu seriju u svoju korist sa 3:1.

Utakmica je odigrana u hali Pionir pred oko 4.000 gledalaca, pobednike je predvodio fantastični Bogdanović sa 36 poena, a poražene Dženkins sa 16.

Utakmica je prošla relativno mirnoj atmosferi, uz verbalne uvrede i ubacivanje predmeta na teren s vremena na vreme, što je nažalost uobičajen kolorit u duelima beogradskih rivala. Partizan je u produžetku više želeo pobedu, a imao je i raspoložene Ðorđa Gagića i kapitena Žofrija Lovernja koji su doneli ključne poene.

Tokom 40 minuta regularnog dela, Bogdanović je praktično sam nosio ekipu Partizana i vratio crno-bele u život, iako su tri i po minuta pre kraja gubili sa 67:60. Činilo se da će tada izabranici Dejana Radonjića znati da privedu meč kraju, ali je stvari u svoje ruke preuzeo Bogdanović. Računajući sve četiri utakmice finalne serije, Bogdanović je postigao ukupno 123 poena.

Po završetku meča grupa navijača Crvene zvezde napravila je još jedan incident, pošto je sa stola pored terena ukrala šampionski pehar, oštetila ga i kasnije bacila na parket. Jedan od huligana po završetku meča iskoristio je slavlje igrača Partizana na terenu i sa stola pored ukrao trofej koji je završio na tribini gde su bili smeštene najvatrenije pristalice crveno-belih. Kapiten Zvezde Marko Simonović otišao je na tribinu u pokušaju da vrati pehar, ali mu to nije pošlo za rukom, tako da trofej nije ni uručen, već su igrači Partizana samo dobili medalje.

Crveno-beli bi sledeće sezone trebalo da zauzmu mesto Cibone u Evroligi, a ekipu Partizana najverovatnije očekuje nastup u kvalifikacijama za to takmičenje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).