Srbija odustala od kandidature za EP 2015, jer nema para

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas izjavio je danas da je Srbija odustala od kandidature za organizaciju Evropskog prvenstva 2015. godine zbog prevelikih troškova.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas izjavio je danas da je Srbija odustala od kandidature za organizaciju Evropskog prvenstva 2015. godine zbog prevelikih troškova.

"Odustali smo od organizacije, za domaćinstvo jedne od grupa je potrebno više od dva miliona evra, a mislim da je ta suma preterana za naše uslove. Uradili smo ono što je jedino moguće u ovom trenutku", rekao je Đilas.

Za domaćinstvo velikog takmičenja kakvo je Evropsko prvenstvo potrebno je između četiri i šest miliona evra, a za organizaciju takmičenja u jednoj od grupa više dva miliona. Evropsko prvenstvo 2015. godine trebalo je da se održi u Ukrajini, ali je Košarakški savez te zemlje odustao zbog nestabilne političke situacije, pa će se turnir najverovatnije održati u Francuskoj.

"Prvenstvo će verovatno uzeti Francuzi, oni će na fudbalskom stadionu da naprave košarkašku halu kapaciteta 30.000 mesta, igraće Toni Parker, pa planiraju da od osmine finala sakupe 100.000 ljudi na tribinama, što će im se isplatiti prosečnom cenom karata od 40 evra", rekao je Đilas.

Osam zemalja ponudilo je da organizuje prvenstvo Evrope u košarci 2015. godine, koje je oduzeto Ukrajini zbog aktuelne političke krize u toj zemlji. Kandidati za domaćina EP su: Nemačka, Hrvatska, Finska, Letonija, Francuska, Izrael, Poljska i Turska, saopštili su izvori bliski FIBA Evrope.

Odluka o domaćinu šampionata Evrope biće doneta na sastanku FIBA Evrope u septembru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).