Đoković na tronu pune tri godine

Pune tri godine, ili 157 nedelje, Novak Đoković vlada belim sportom. 

Pune tri godine, ili 157 nedelje, Novak Đoković vlada belim sportom.

To je ravno 1.095 dana, a samo petorica igrača su uspela da ostvare sličan uspeh. Na najnovijoj ATP rang-listi naš teniser ima 13.845 poena, 4.180 više od drugoplasiranog Rodžera Federera, i čak 10.845 više od Rafe Nadala.

U isto vreme, Nole može da se pohvali da je prvi koji je na tronu 56 nedelja uzastopno, čime se izjednačio sa Majorčaninom. Po ovom učinku, Đoković je deseti na spisku večnih šampiona, a ispred su Džon Mekinro (58), Hjuit (75), Lendl (80 i 157), Sampras (82, 102), Konors (84, 160) i, čini se, nedodirljivi Federer (237).

Đoković je još dva puta u karijeri imao duge nizove na planetarnom tronu - u jednom navratu vladao je 48 sedmica zaredom, a drugi put 53. Kako sada stvari stoje, zbog velike razlike u poenima i odličnim izdanjima našeg tenisera, još dugo vremena, barem do kraja Australijan opena sledeće godine, niko neće moći da ga ugrozi, pa će i poboljšati sve ove brojke u svoju korist.

Novak se trenutno nalazi na porodičnom odmoru na hrvatskom primorju, gde će se zadržati još nekoliko dana, a onda početkom avgusta putuje u Kanadu. Tamo ga čeka masters "Rodžers kup", posle čega na red dolaze Sinsinati i Ju-Es open.

Dok se Nole uzda u osvajanje velikog broja poena na američkom betonu, njegov veliki rival Nadal ima nešto drugačije planove. Naime, on je karte bacio na crvenu zemlju, na kojoj je godinama dominirao. Zato se i prijavio za turnir u Hamburgu, kako bi vratio samopouzdanje i preciznost u udarcima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.