Jeremić predsednik TSS-a

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izabran je za predsednika Teniskog saveza Srbije.
Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izabran je za predsednika Teniskog saveza Srbije.

Jeremić je, na vanrednoj sednici, jednoglasno izabran za predsednika te organizacije umesto Slobodana Živojinovića, koji je podneo ostavku zbog obaveza u Međunarodnoj teniskoj federaciji.

Stric vodećeg igrača na svetskoj rang listi Novaka Đokovića, Goran Đoković, takođe jednoglasno, izabran je za potpredsednika TSS-a umesto Radmila Armenulića.

Jeremić je do sada obavljao funkciju predsednika Unije teniskih profesionalaca Srbije.

  • Jazz

    27.11.2011 09:35
    Napokon su Djokovici postigli sta su hteli...postavili su svog coveka iz vrha vlasti na funkciju koju je godinama drzao S.Zivojinovic...
    Sada ce tek da se slivaju novci....
  • Пера

    25.11.2011 06:31
    Тенис
    нам оде у очин.
  • Y

    24.11.2011 22:37
    @Boco: ko je čovek sa "konjskom"... itd.
    Nedjelja, 28 Decembar 2008 21:01 Nazif

    IslamBosna.ba - U sinoćnjem gostovanju na CD-u TV Hayat srbijanski šef diplomatije tridesettrogodišnji Vuk Jeremić je, donekle, šokirao bh. javnost koji i nisu znali da je Jeremićevo porijeklo bosansko, i to ne baš obično bosansko. On se, kako kaže, izjašnjava kao Srbin i pravoslavac, ali je ponosan i na drugi dio svog identiteta, bosansko-muslimanski.
    Jeremićev čukundjed bio je Murat-aga Pozderac, moćan u Cazinskoj krajini još u doba osmanske, a potom i austrougarske vladavine u Bosni i Hercegovini. Nakon njegove smrti utjecaj je prešao na njegovog sina Nuriju Pozderca, koji je u II svjetskom ratu surađivao s partizanima i poginuo 1943. na Sutjesci. Nurija Pozderac imao je osmero djece, četiri sina i četiri kćeri. Dvojica sinova, Hamdija i Hakija, postali su u novoj Jugoslaviji važni bosanskohercegovački komunistički političari, posebno Hamdija Pozderac, koji je 80-ih bio čak i u vrhu jugoslovenske države. Unutar BiH snažno se zalagao za afirmaciju muslimana i stoga se sukobljavao s bosanskim političarima srpske pripadnosti. Srbi su potkraj 80-ih pokrenuli korupcionašku aferu Agrokomerc, u koju su upetljali i Hamdiju Pozderca i njegovog brata Hakiju. Hamdija Pozderac smijenjen je 1987., a sljedeće je godine umro. Njihova sestra Sadeta Pozderac, koja je živjela u Beogradu i bila direktorica Prve beogradske gimnazije, udala se za diplomata Šerifa Buljubašića. Njihova kći Sena, udata za Mihajla Jeremića, majka je Vuka Jeremića. Tako je Vuk Jeremić prapraunuk Murat-age Pozderca.
    IslamBosna / Nacional

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.