Festival fotografije "24. kadar" od sutra u KCNS

Međunarodni festival fotografije "24. kadar" održaće se od 13. do 16. avgusta u Kulturnom centru Novog Sada.
Međunarodni festival fotografije "24. kadar" održaće se od 13. do 16. avgusta u Kulturnom centru Novog Sada.

Otvaranje festivala je u petak 14. avgusta u 12 časova na Tribini mladih.

Manifestacija je nastala u sklopu zajedničke saradnje vizuelnih umetnika iz Niša i za primarni cilj ima razvoj fotografske umetnosti i kulture, kao i ponovno druženje starih prijatelja i uopšte ljudi bliskih senzibiliteta. Na ovogodišnjem takmičenju će učestvovati veliki broj proverenih autora sa područja: Austrije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske, Rumunije i Srbije.

Festival organizuje Udruženje Foto Komuna "24. Kadar".

Cilj Festivala fotografije "24. kadar" je da razvije fotografsku umetnost i kulturu, unapredi kulturne vrednosti i promoviše tradiciju, turizam i gostoprimstvo našeg grada u skladu s modernim tehnologijama i tokovima života.

Pravo učešća na njemu ostvaruju tek četiri prvoplasirana kandidata iz svake države, koja su se tu našla posredstvom kvalifikacija. Nakon svečanog otvaranja takmičenja, svaki učesnik dobija listu sa 24 teme, na koje je potrebno odgovoriti sa po jednom fotografijom. Vremensko ograničenje u kome je tražene fotografije potrebno izraditi je svedeno na jedan dan. Svečano proglašenje pobednika po temama i u generalnom plasmanu, biće održano poslednjeg dana festivala u 18 časova.

Učesnici bi trebalo da, u toku 24 sata, snime sve teme. Pristigle radove ocenjivaće 24 člana žirija, takođe iz nekoliko evropskih zemalja. Najbolje fotografije biće postavljene na sajt Festivala.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Vesti

Poslednja ovogodišnja Green love žurka 4. decembra

Poslednja ovogodišnja velika Green Love žurka zakazana je za 4. decembar na Spensu, a nastupiće najtraženija DJ dama današnjice NASTIA, Lea Dobričić, a uz njih i Dark Angel, Tijana Kabić, DJ Natasha i Loco Baby.

Do sutra traje 19. Videomedeja

Trodnevni Međunarodni festival savremene video umetnosti "Videomedeja" održaće se od 23. oktobra do nedelje, 25. oktobra u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, u organizaciji i produkciji Udruženja za video umetnost Videomedeja.

U šest selekcija 70 filmova na Sinema Sitiju

U okviru osmog izdanja Sinema Siti internacionalnog filmskog festivala biće premijerno prikazano 70 filmskih ostvarenja u šest selekcija, među kojima je jedna od najatraktivnijih i najposećenijih "360 stepeni".