Neobičan kolač od majoneza i čokolade

Možda će zvučati čudno, ali majonez je ključni sastojak koji daje čaroban ukus čokoladnom kolaču. Tajnu nam je otkrila majka Džaspera Mirejbila, vlasnika jednog italijanskog restorana u Kanzasu, koja je do tog saznanja došla posle mnogo eksperimentisanja.

Dakle, vlasnik restorana i njegova mama tvrde da se majonez ponaša kao zamena za ulje, balansira šećer i daje čokoladnom kolaču neophodnu vlažnost. U nastavku je recept, i nadamo se da će vam se svideti.

Čokoladni kolač sa majonezom

Potrebno je:

240 g brašna, 80 g kakaoa, 1 ¼ kašičice sode bikarbone, ¼ kašičice praška za pecivo, 3 jaja, 250 g šećera, kašičica ekstrakta od vanile, 230 g majoneza, 220 ml vode

Priprema:

Pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. U posebnoj činiji mikserom umutite jaja, šećer, vanilu i majonez, pa im dodajte mešavinu brašna i kakao, vodu, pa sve lepo sjedinite. Smesu sipajte u podmazan i brašnom posut pleh, pa pecite na 170 stepeni oko pola sata. Kolač možete da pospete šećerom u prahu ili da ga premažete glazurom od čokolade.

Autor: 24 sata

Autor: Getty

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.