Uzgojen beli luk bez neprijatnog mirisa

Stiže dobra vest za sve one koji vole beli luk, a izbegavaju ga zbog njegovog neprijatnog mirisa.

Iako je beli luk izuzetno zdrav zbog svojih antibakterijskih, antivirusnih i antigljivičnih osobina, njegov specifični i snažan miris je razlog zbog kojeg ga većina ljudi izbegava.

Poljoprivredinici iz Italije, Alesandro Đani i Lorenzo Bjanči krairali su novu vrstu belog luka, nazvavši ga "belim lukom za ljubljenje", a koji je specifičan po tome što ima znatno slabiji ukus i miris od standardnog belog luka.

"Ukus ovog belog luka je izuzetno lagan i nadamo se da će se ljudima svideti. Beli luk je deo mnogih jela, a posebno je poznat u italijanskoj kuhinji, pa se nadamo da će ga ljudi prihvatiti i da ćemo ga plasirati na tržište", kazao je Đani za "Guardian".

Beli luk je pun sumpornih jedinjenja koja mu daju karakterističan miris i ukus, zbog čega nije baš idealan ukoliko planirate blizak kontakt s nekom osobom.

Autor: 021

  • pedagozNS

    26.04.2016 11:35
    Kakav li mu je ukus ako miris nema. Garant je manje ljut, a to je ono zbog cega mi je nezamenljiv. Pise ukus je veoma lagan, hm. Sta li ne valja u tome mirisnom belom luku, da nije neki GMO?!?!
  • zderavko

    26.04.2016 09:17
    ...
    Kako to mislite "neprijatnog"?
  • Kuvar amater

    26.04.2016 08:42
    aroma
    Pa beli luk mećem u hranu i marinade upravo zbog ukusa i mirisa a ne zato sto ima antibakterijska svojstva... Kad sam bolestan doca mi prepiše antibiotike, ako treba...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.