Uzgojen beli luk bez neprijatnog mirisa

Stiže dobra vest za sve one koji vole beli luk, a izbegavaju ga zbog njegovog neprijatnog mirisa.

Iako je beli luk izuzetno zdrav zbog svojih antibakterijskih, antivirusnih i antigljivičnih osobina, njegov specifični i snažan miris je razlog zbog kojeg ga većina ljudi izbegava.

Poljoprivredinici iz Italije, Alesandro Đani i Lorenzo Bjanči krairali su novu vrstu belog luka, nazvavši ga "belim lukom za ljubljenje", a koji je specifičan po tome što ima znatno slabiji ukus i miris od standardnog belog luka.

"Ukus ovog belog luka je izuzetno lagan i nadamo se da će se ljudima svideti. Beli luk je deo mnogih jela, a posebno je poznat u italijanskoj kuhinji, pa se nadamo da će ga ljudi prihvatiti i da ćemo ga plasirati na tržište", kazao je Đani za "Guardian".

Beli luk je pun sumpornih jedinjenja koja mu daju karakterističan miris i ukus, zbog čega nije baš idealan ukoliko planirate blizak kontakt s nekom osobom.

Autor: 021

OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
  • pedagozNS

    26.04.2016 11:35
    Kakav li mu je ukus ako miris nema. Garant je manje ljut, a to je ono zbog cega mi je nezamenljiv. Pise ukus je veoma lagan, hm. Sta li ne valja u tome mirisnom belom luku, da nije neki GMO?!?!
  • zderavko

    26.04.2016 09:17
    ...
    Kako to mislite "neprijatnog"?
  • Kuvar amater

    26.04.2016 08:42
    aroma
    Pa beli luk mećem u hranu i marinade upravo zbog ukusa i mirisa a ne zato sto ima antibakterijska svojstva... Kad sam bolestan doca mi prepiše antibiotike, ako treba...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Nutela bi mogla da poskupi zbog mraza u Turskoj

Ljubitelji slatkog namaza Nutela će verovatno morati da uskoro plaćaju više za svoj omiljeni proizvod pošto je najjači prolećni mraz u poslednjoj deceniji značajno smanjio rod lešnika u Turskoj.

Lista 12 vrsta voća sa najmanje šećera

Mnogi ljudi unose više šećera nego što su svesni - iako ga najčešće povezuju s kolačima i gaziranim pićima, šećer se krije i u brojnim svakodnevnim namirnicama.

Minut pire: Koliko je zdrav?

Instant ili minut pire krompir se često doživljava kao brza i praktična zamena za domaći pire - samo dodate vodu ili mleko, malo promešate i gotovo.

Đelato ili sladoled: U čemu je razlika?

Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.