Priznali da Hrvatima prodaju drugačiju testeninu nego Italijanima

Kompanija "Barila" objavila je na svojoj Fejsbuk stranici da je testenina u Hrvatskoj drugačija nego u Italiji jer su istraživanja pokazala da Hrvati, za razliku od Italijana, ne vole tvrdu testeninu.
Priznali da Hrvatima prodaju drugačiju testeninu nego Italijanima
Foto: Pixabay (ilustracija)
Jedna korisnica testenine koju proizvodi Barila želela je da zna zbog čega je kvalitet testenine lošiji u Hrvatskoj nego u Italiji, te su joj iz Barile odgovorili kako razlike u kvalitetu nema. Ali, dodali su da italijanski potrošači više vole "tvrdu testeninu", preneo je Index.hr.
 
"Pre svega, hvala vam na interesovanju za naše proizvode, razlike u kvalitetu nema. U Italiji Barila testenina jednim delom i na nekoliko oblika sastoji se takođe od durum pšenice ali sa većim udelom proteina. Većim udelom proteina testenina nakon kuvanja ostaje tvrda i na taj način zadovoljavamo potrebe italijanskih potrošača koji preferiraju tvrdu testeninu", napisali su iz kompanije u odgovoru.
 
To nije prvi put da proizvođač hrane priznaje razliku u kvalitetu na različitim tržištima.
 
Istraživanje, sprovedeno u saradnji s Hrvatskom agencijom za hranu, pokazalo je da HIPP-ov proizvod, dečja hrana "Bio pirinač i šargarepa s ćuretinom", uz razlike u boji, ukusu i aromi, na nemačkom tržištu sadrži veći udeo povrća, a manje pirinča, dok na hrvatskom tržištu, od povrća sadrži samo šargarepu i veći udeo pirinča, a ima manje i omega 3 masnih kiselina. "HIPP" je tvrdio da različiti recepti proizvoda zavise od zemlje u kojoj se proizvod konzumira i od navika potrošača.
  • borislion

    18.12.2018 21:24
    selo nadomak granice
    Pre par godina kada sam se vraćao iz Trsta zastao sam u živopisnom selu Badovice na samoj granici po preporuci sa namerom da kupim par đakonija u lokalnom marketu.
    Zamolili smo prodavca da preporuči testenine i on je iako je imao dotične Barilla preporučio proizvode nama gotovo nepoznate. Rekoh sebi da je bolje da kupim lingvine koje mi preporučuje Italijan nego da kupujem Barille koje sam ( mislio da su svugde iste- naivčina) mogao da kupim bilo gde drugde.
    I nisam pogrešio. Ostalo mi je to u sećanju, taj stav lokalca prema premium brendu koji je ništa do čisto komercijalna smesa aditiva.

  • berolina

    18.12.2018 12:24
    razlicite cene
    nije kvalitet problem, nego mesavina brasna za testa...najjeftinija su testa koja se kuvaju 3-5 minuta.
    kvalitetnija testa se kuvaju duze od 11 minuta...na svakom pakovanju "barilla" pise sastav, n.p. < spaghettoni n. 7 , (Hartweizengriess= grizbrasno od tvrde psenice) - kuvanje 11 minuta >.
    testa od "obicnog" brasna su jako lepljiva, kuvaju se mnogo krace i naravno da su i jeftinija.
    barilla nudi razne proizvode i svako nadje ono sto mu "godi".
  • Jozef K.

    18.12.2018 10:34
    Ufff
    A kakva je tek ona što stiže kod nas?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.