Priznali da Hrvatima prodaju drugačiju testeninu nego Italijanima

Kompanija "Barila" objavila je na svojoj Fejsbuk stranici da je testenina u Hrvatskoj drugačija nego u Italiji jer su istraživanja pokazala da Hrvati, za razliku od Italijana, ne vole tvrdu testeninu.
Priznali da Hrvatima prodaju drugačiju testeninu nego Italijanima
Foto: Pixabay (ilustracija)
Jedna korisnica testenine koju proizvodi Barila želela je da zna zbog čega je kvalitet testenine lošiji u Hrvatskoj nego u Italiji, te su joj iz Barile odgovorili kako razlike u kvalitetu nema. Ali, dodali su da italijanski potrošači više vole "tvrdu testeninu", preneo je Index.hr.
 
"Pre svega, hvala vam na interesovanju za naše proizvode, razlike u kvalitetu nema. U Italiji Barila testenina jednim delom i na nekoliko oblika sastoji se takođe od durum pšenice ali sa većim udelom proteina. Većim udelom proteina testenina nakon kuvanja ostaje tvrda i na taj način zadovoljavamo potrebe italijanskih potrošača koji preferiraju tvrdu testeninu", napisali su iz kompanije u odgovoru.
 
To nije prvi put da proizvođač hrane priznaje razliku u kvalitetu na različitim tržištima.
 
Istraživanje, sprovedeno u saradnji s Hrvatskom agencijom za hranu, pokazalo je da HIPP-ov proizvod, dečja hrana "Bio pirinač i šargarepa s ćuretinom", uz razlike u boji, ukusu i aromi, na nemačkom tržištu sadrži veći udeo povrća, a manje pirinča, dok na hrvatskom tržištu, od povrća sadrži samo šargarepu i veći udeo pirinča, a ima manje i omega 3 masnih kiselina. "HIPP" je tvrdio da različiti recepti proizvoda zavise od zemlje u kojoj se proizvod konzumira i od navika potrošača.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

  • borislion

    18.12.2018 21:24
    selo nadomak granice
    Pre par godina kada sam se vraćao iz Trsta zastao sam u živopisnom selu Badovice na samoj granici po preporuci sa namerom da kupim par đakonija u lokalnom marketu.
    Zamolili smo prodavca da preporuči testenine i on je iako je imao dotične Barilla preporučio proizvode nama gotovo nepoznate. Rekoh sebi da je bolje da kupim lingvine koje mi preporučuje Italijan nego da kupujem Barille koje sam ( mislio da su svugde iste- naivčina) mogao da kupim bilo gde drugde.
    I nisam pogrešio. Ostalo mi je to u sećanju, taj stav lokalca prema premium brendu koji je ništa do čisto komercijalna smesa aditiva.

  • berolina

    18.12.2018 12:24
    razlicite cene
    nije kvalitet problem, nego mesavina brasna za testa...najjeftinija su testa koja se kuvaju 3-5 minuta.
    kvalitetnija testa se kuvaju duze od 11 minuta...na svakom pakovanju "barilla" pise sastav, n.p. < spaghettoni n. 7 , (Hartweizengriess= grizbrasno od tvrde psenice) - kuvanje 11 minuta >.
    testa od "obicnog" brasna su jako lepljiva, kuvaju se mnogo krace i naravno da su i jeftinija.
    barilla nudi razne proizvode i svako nadje ono sto mu "godi".
  • Jozef K.

    18.12.2018 10:34
    Ufff
    A kakva je tek ona što stiže kod nas?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

SAD uvode carine od 107 odsto na italijansku testeninu

Sjedinjene Američke Države najavile su da će od 1. januara 2026. godine uvesti carine u visini od 107 odsto na italijansku pastu, čime bi jedan od najvažnijih sektora italijanskog izvoza mogao biti ozbiljno ugrožen.

Smeju li jaja da se jedu svaki dan?

Jaja su omiljena namirnica mnogih, poznata po visokom udelu proteina, vitamina i minerala. Ipak, zbog holesterola često su bila na lošem glasu.