Evo koliko traju tvrdo kuvana jaja

Tvrdo kuvana jaja izvrsna su tokom cele godine, ali najpopularnija su u proleće. Kako se bliži vreme farbanja jaja, ponovno raste zanimanja za njih.
Evo koliko traju tvrdo kuvana jaja
Foto: Pixabay
Osim što je zabavno svim generacijama, tvrdo kuvano jaje će biti i neizostavan obrok na Uskrs.
Međutim, pre nego što jedete jaja, treba znati koliko dugo su ovako spremljena jaja sigurna za konzumaciju?
Prema America Egg Board-u, najbolje je tvrdo kubana jaja držati u frižideru. Ako su još u ljusci, ostaće ukusna nedelju dana nakon što se skuvaju. Oguljena jaja treba pojesti istog dana. Niko ne preporučuje zamrzavanje tvrdo kuvanih jaja, bilo u ljusci ili bez nje.
 
Ministarstvo poljoprivrede Sjedinjenih Američkih Država savetuje da tvrdo kucana jaja ne ostavljate na temperaturama između četiri i 60 stepeni Celzijusa duže od dva sata. To je zato što je to temperaturni raspon u kojem opasne bakterije najbrže rastu. 
 
Kako prepoznati pokvareno tvrdo kuvano jaje?
 
Vrlo jednostavno - prema mirisu. Pokvarena tvrdo kuvana jaja obično jako mirišu na sumpor, koji se i opisuje kao miris pokvarenih jaja. 

Teme

jaja

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.