Brze grickalice za predstojeće utakmice

Fudbal i Svetsko prvenstvo u Kataru trenutno su tema broj 1.
Brze grickalice za predstojeće utakmice
Foto: Pixabay (ilustracija)

Tri proverena recepta da napravite ukusno pecivo koje će vam biti grickalice za napete utakmice u nastavku prvenstva. 

Brzi slani štapići
 
Potrebno je:
 
125 gr margarina
400 gr brašna
2 jajeta
kašičica soli
1/2 kesice praška za pecivo, dodaci po ukusu
 
Priprema:
 
Umutite margarin sa jednim jajetom i solju, dodajte brašno i prosejan prašak za pecivo, kašiku po kašiku. Razvucite ga oklagijom na pobrašnjenoj podlozi i premažite umućenim jajetom.
 
Kad testo postane gusto, dovršite mešenje rukom. Pospite dodacima po ukusu: ljutom tucanom paprikom ili kimom ili karijem, ukusni su i posuti origanom ili drugim suvim začinima. Isecite na uske štapiće i složite u pleh obložen pek-papirom. Pecite kratko, petnaestak minuta, da postanu zlatnožuti.
 
Lepo je i da pospete štapiće parmezanom, ali onda ih prvo pecite dvanaest minuta pa ih pospite tek pred kraj pečenja.
Keto galete
 
Potrebno je:
 
1 jaje
1/2 šolje rendane mocarele
 
Priprema:
 
Mocarelu izrendajte na krupnije rende. Umutite jaje i dodajte sir, pa sipajte malo po malo smese u aparat za bakin kolač i pecite.
 
Ako želite tamnije galete koje možete da filujete slatkim filom, slobodno dodajte u smesu malo kakao praha. Za slatki bakin kolač, možete dodati i rendanu bundevu u osnovnu smesu.
 
Lepi dodaci su i kokosovo brašno ili mleveni badem - nemojte preterivati i dodajte samo po jednu kašičicu.
 
Pogačice od sira
 
Potrebno je:
 
500 gr slanog sitnog sira
500 gr margarina
600 gr brašna
1 jaje
susam
morska so
 
Priprema:
 
Margarin ulupati penasto, pa mu dodati sir i opet umutiti. Postepeno dodavati brašno uz mućenje i kad ne možete više mikserom da mutite dodajte brašna i umesite testo. 
 
Testo treba da je glatko i mekano. Vratiti ga zatim u posudu u kojoj ste mesili, prekriti prijanjajućom folijom i ostaviti u frižider jedan sat. Nakon toga posuti brašnom površinu, uvaljati testo sa obe strane i razvući na debljinu prsta. Vaditi pogačice modlicom, poslagati u pleh i peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni. Peći oko 30 minuta zavisno od rerne.
 
Recepte smo preneli iz Politike.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima