Za ukusan početak dana: Piroške sa sirom

Donosimo vam jedan prilično jednostavan recept koji već sutra možete napraviti za ukusan početak dana - piroške sa sirom.
Sadrži jednostavne sastojke koje uglavnom svi imamo u svojoj kuhinji.
Za piroške je potrebno 40 grama brašna, 200 mililitara jogurta, kesica praška za pecivo, jedno jaje, 200 grama tvrdog sira, so i ulje za prženje.
PRIPREMA
 
U dublju posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, malo soli i sve dobro promešajte. 
 
U tako pripremljeno brašno dodajte jedno jaje i sipajte jogurt, a zatim izmrvite ili izrendajte sir. 
 
Testo rukama dobro umesite kako bi se svi sastojci lepo sjedinili, a ako vam je testo previše mekano, slobodno dodajte još jednu do dve kašike brašna. 
 
Testo izručite na pobrašnjenu površinu i oklagijom razvucite koru od oko jedan centimetar debljine, pa nožem isecite pravougaonike. 
 
U međuvremenu stavite šerpicu na šporet i na jačoj temperaturi zagrejte ulje. Količina ulja treba da bude tolika da prekrije piroške do pola. 
 
U zagrejano ulje pažljivo spuštajte jednu po jednu pirošku i pržite dok fino ne porumene sa obe strane.
  • Joko

    14.12.2022 07:53
    Joko
    Cim pojeftini Ulje vatamo se za Piroske!
  • Дада

    13.12.2022 22:11
    Правићемо када се заврши Божићни пост.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.