Za ukusan početak dana: Piroške sa sirom
Donosimo vam jedan prilično jednostavan recept koji već sutra možete napraviti za ukusan početak dana - piroške sa sirom.
Sadrži jednostavne sastojke koje uglavnom svi imamo u svojoj kuhinji.
Za piroške je potrebno 40 grama brašna, 200 mililitara jogurta, kesica praška za pecivo, jedno jaje, 200 grama tvrdog sira, so i ulje za prženje.
PRIPREMA
U dublju posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, malo soli i sve dobro promešajte.
U tako pripremljeno brašno dodajte jedno jaje i sipajte jogurt, a zatim izmrvite ili izrendajte sir.
Testo rukama dobro umesite kako bi se svi sastojci lepo sjedinili, a ako vam je testo previše mekano, slobodno dodajte još jednu do dve kašike brašna.
Testo izručite na pobrašnjenu površinu i oklagijom razvucite koru od oko jedan centimetar debljine, pa nožem isecite pravougaonike.
U međuvremenu stavite šerpicu na šporet i na jačoj temperaturi zagrejte ulje. Količina ulja treba da bude tolika da prekrije piroške do pola.
U zagrejano ulje pažljivo spuštajte jednu po jednu pirošku i pržite dok fino ne porumene sa obe strane.
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće
Titanijum-dioksid u ukrasima za torte iz Srbije, pošiljka zadržana na granici
19.04.2024.•
1
Hrvatska je zadržala na granici pošiljku ukrasa za torte poreklom iz Srbije, objavio je RASFF - evropski sistem za brzo uzbunjivanje i obaveštavanje o hrani.
Sočno i brzo: Piletina sa tikvicama za ručak ili večeru
18.04.2024.•
0
Uz mirisne note belog luka i bogate arome začina, ovaj recept za kockice piletine sa tikvicama donosi jednostavno, ali ukusno jelo koje će oživeti vašu kuhinju.
Izveštaj pokazao: Nestle dodaje šećer i mleko u hranu za bebe u siromašnijim zemljama
17.04.2024.•
3
Nestle, najveća svetska kompanija robe široke potrošnje, dodaje šećer i med u mleko i proizvode od žitarica za bebe koji se prodaju u mnogim siromašnijim zemljama.
Objavljena lista 10 najboljih sireva na svetu, na njoj je i jedan koji prave komšije
17.04.2024.•
2
Objavljena je lista 10 najboljih sireva na svetu u 2023. i 2024. godini, prema podacima koje je prikupio kulinarski sajt Taste Atlas.
Gomboce uvrštene među najbolje - knedle: I, šta ćemo sad?
15.04.2024.•
26
Debata o tome da li su "gomboce" ili "knedle sa šljivama" mogla bi da dobije novu dimenziju.
Da li je bela čokolada zaista čokolada?
14.04.2024.•
2
Ako ste ljubitelj čokolade, nesumnjivo imate omiljenu poslasticu - možda ste ljubitelj tamne čokolade, mlečne ili obožavalac bele.
VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit
14.04.2024.•
1
Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.
Vinska vizija Otvorenog Balkana i ove godine na Sajmu vina u Veroni
13.04.2024.•
0
Sajam "Vinska vizija Otvorenog Balkana" predstaviće se po drugi put na prestižnom sajmu vina "Vinitaly" u Veroni od 14. do 17. aprila.
VIDEO: Reklama u kojoj časna sestra jede čips umesto hostije izazvala bes vernika
10.04.2024.•
8
Italijanska reklama koja prikazuje časne sestre kako jedu čips umesto hostije, dok se pričešćuju, kritikovana je za bogohuljenje od ljutih članova organizacije katoličkih gledalaca.
VIDEO: Ova pica se prvo zapali, a zatim seče makazama
08.04.2024.•
1
Na Tiktoku se pojavio snimak "bomba pice", navodno najbolje pice u Koreji.
Maslinovo ulje najviše se krade iz supermarketa u Španiji
07.04.2024.•
1
Maslinovo ulje kliza iz ruku španskih trgovaca. Kuhinjski proizvod je dobio nadimak "tečno zlato" jer je postao najkradeniji proizvod iz španskih supermarketa.
Prolećna supica od povrća koja će vam baš prijati
04.04.2024.•
0
Ova supa je savršena za prolećne dane, puna svežeg povrća i lagane arome.
Zdrav prolećni doručak: Ovsena kaša sa voćem i orašastim plodovima
03.04.2024.•
1
Pronalaženje zdravih i hranjivih opcija za doručak postaje ključno za održavanje energije, koncentracije i dobrobiti tokom dana.
Taste Atlas objavio 14 najgore rangiranih srpskih jela: Na prvom mestu desert iz Vojvodine
02.04.2024.•
112
Popularni portal za gastronomiju, Taste Atlas, objavio je listu najlošije rangiranih srpskih jela, na osnovu ocena korisnika ovog sajta.
Zbog prisustva komada plastike povučena morska so sa tržišta Hrvatske
30.03.2024.•
0
Državni inspektorat Hrvatske povukao je sa tržišta mlin jodirane morske soli u pakovanju od 92 grama, austrijskog proizvođača Kotani, zbog prisustva stranog tela od polioksimetilena.
Popularna čokoladica povučena sa tržišta u Hrvatskoj
28.03.2024.•
1
Državni inspektorat Hrvatske povukao je s tržišta Nestle Kit Kat Mini vafel proizvod zbog prisustva mineralnih ulja.
Sarajevska inspekcija u bureku sa junetinom pronašla svinjsko meso
27.03.2024.•
10
Federalni veterinarski inspektorat na području Kantona Sarajevo saopštio je da je u jednoj pekari u Vogošći u bureku, za koji je navedeno da je sa junećim mesom, pronađen DNK trag svinjetine.
Kakao skuplji od bakra: Očekuje se viša cena čokolade za Uskrs
27.03.2024.•
1
Kakao nastavlja da postiže rekordne cene, premašivši 9.000 dolara (8.307 evra) po toni po prvi put u istoriji, dok nedovoljna ponuda potresa tržište.
Zašto je dobro piti gaziranu vodu?
26.03.2024.•
0
Gazirana voda je izvrstan osvežavajući napitak koji hidrira telo, ali ima i druge povoljne zdravstvene učinke.
Zašto nam treba 20 minuta da shvatimo da smo siti?
24.03.2024.•
2
Da li vam se ikada dogodilo da ste pojeli obrok u rekordnom roku jer ste bili jako gladni, a onda, tek pola sata nakon što ste pojeli, osetili da ste siti? Ako je tako, niste jedini.
Ljudi u gradovima polako gube sposobnost da vare biljke
24.03.2024.•
3
Zapadnjačka, industrijska ishrana značajno manjka u vlaknima i čini se iz temelja menja način na koji naša creva vare biljnu materiju.
Komentari 2
Joko
Дада
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar