Pljeskavica na listi najboljih jela sveta, ćevapi ipak bolje plasirani

Taste atlas objavio je rekapitulaciju 2022. godine na osnovu najboljih kuhinja i tradicionalnih jela.
Pljeskavica na listi najboljih jela sveta, ćevapi ipak bolje plasirani
Foto: Pixabay (ilustracija)

Poznati gastro portal objavio je listu 100 najboljih jela i kuhinja na svetu za 2022, baziranu na ocenama više od 100.000 korisnika, prenosi City magazine.

Među prvih sto našla se i pljeskavica (Srbija).

Ovo je redosled prvih deset:
 
1. Kare (Japan)
2. Picanha (Brazil)
3. Amêijoas à Bulhão Pato (Portugal)
4. Tangbao (Kina)
5. Guotie (Kina)
6. Phanaeng curry (Tajland)
7. Ceviche mixto (Peru)
8. Ghormeh sabzi (Iran)
9. Cağ kebabı (Turska)
10. Pollo a la brasa (Peru)
 
Pljeskavica se našla na 99. poziciji, dok su ćevapi (BiH) na 64. mestu.
 
Ostatak Taste Atlasove liste top 100 jela na svetu za 2022. godinu možete naći OVDE.
  • Leskovcanin

    24.12.2022 21:12
    Bljak
    Znate li koliko mesa ima u pljeskavici ? Rostilj a u njemu sve i svasta _ otpad je tu
  • More

    24.12.2022 15:40
    More
    More da nas Turci neutuze zbog kradje?!
  • mirko

    24.12.2022 10:33
    Baš šteta što je pljeskavica na 99 mestu, ali je zato na prva tri po izazivanju raznih karcinoma želuca i debelog creva. Nraročito spremana na tradicionalo Tursko-Srpski način- dim,čađ i kojekakvi stabilizatori bajatog i prokislog mesa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.