U Dubaiju od sada besplatne dozvole za prodaju alkohola

U Emiratu Dubai je od juče ukinut porez od 30 odsto na prodaju alkohola i omogućeno je besplatno dobijanje potrebnih dozvola za prodaju alkoholnih pića.
U Dubaiju od sada besplatne dozvole za prodaju alkohola
Foto: Pixabay

Time je zatvoren dugogodišnji izvor prihoda za vladajuću porodicu Al Maktum.

Informacija o iznenadnoj novogodišnjoj odluci o ukidanju poreza stigla je od dva lokalna trgovaca alkoholom povezana sa državom i očigledno je da se zasniva na dekretu vladajuće porodice u tom delu Ujedinjenih Arapskih Emirata, prenosi AP.

Ova mera je usledila nakon višegodišnjih ublažavanja propisa o prodaji alkohola u Dubaiju, gde se sada alkohol prodaje i tokom meseca Ramazana, a usluga dostave na kućnu adresu je uvedena odmah nakon proglašavanja karantina na početku pandemije koronavirusa.
 
Prodaja alkohola dugo je služila kao glavni barometar ekonomije Dubaija, vodeće turističke destinacije u UAE, a tokom nedavnog Svetskog prvenstva u obližnjem Kataru barovi Dubaija privlačili su brojne fudbalske navijače.
 
Vladini zvaničnici za sada nisu potvrdili ovu odluku, niti su pristali da odgovore na pitanja izveštača američke novinske agencije AP.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.