Šta se dešava u našem mozgu kada jedemo čokoladu

Ko ne voli čokoladu? Mnogi kažu da im to pomaže da se osećaju bolje i da se opuste.
Šta se dešava u našem mozgu kada jedemo čokoladu
Foto: Pixabay
Takođe se pokazalo da čokolada može da poboljša funkciju mozga.
Jedno istraživanje je pokazalo da čokolada može da poboljša kognitivne funkcije. Redovna konzumacija supstanci koje se nalaze u kakau može čak zaštititi od kognitivnog pada koji se javlja sa godinama.
Istraživači su otkrili da je redovna konzumacija čokolade povezana sa kognitivnim funkcijama nezavisno od drugih navika u ishrani.
 
Što je češća konzumacija čokolade, to su bolji rezultati na kognitivnim testovima, uključujući vizuelno prostorno pamćenje i organizaciju, radnu memoriju i apstraktno zaključivanje.
 
Zato se samo danas počastite komadom čokolade – svom mozgu možete učiniti uslugu.
  • Dulitl

    08.04.2023 20:04
    Ko jos moze da uzme samo "komad" cokolade?
  • Miško

    08.04.2023 19:00
    čokolada malo teže
    Prava čokolada verovatno da, ova "naša" pošto je konditorksa industrija odavno pukla i tehnolozi nisu više ti što su nekad radili tvz. čokolada je SVE osim čokolade sa svim dodacima ukusa, boje, raznih emulgatora itd., utd.,
  • Čokolada

    08.04.2023 18:29
    Isključivo crna čokolada sa najmanje 75% kakao mase, i umesto šećera sa steviom. To je onda zdravija čokolada s kojom se postižu navedeni efekti. Što veći procenat kakao mase, to je čokolada kvalitetnija.
    Mlečne ćokolade ne zadovoljavaju te kriterijume, em su pune šećera.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.