Ukusni ćevapi za drugi dan prvomajskog slavlja: Punjeni šunkom i sirom

Ukoliko imate priliku da još jedan dan odmarate uz roštilj, donosimo vam recept za - punjene ćevape.
Ukusni ćevapi za drugi dan prvomajskog slavlja: Punjeni šunkom i sirom
Foto: 021.rs

Jednostavno se pripremaju i veoma su ukusni.

Sastojci koji su potrebni za dve osobe su: 10 ćevapa, 4 lista šunke, 4 lista sira, pomfrit, 2 krastavca, 2 struka mladog luka, pavlaka, kupus i so, ulje, sirće.

Priprema:
 
Ćevape razdvojiti na dva dela (po pet za svaku osobu). 
 
Staviti na dlanove malo ulja i uzeti pet ćevapa i napraviti kuglopticu. Staviti na prozirnu foliju. Isto uraditi i sa drugih pet.
 
Rastanjiti smesu da bude tanka. 
 
Skinuti foliju poređati dva lista šunke, a na njih 2 lista sira. Zamotati i sa strana, kako se ne bi odmotalo ili iscureo sadržaj.
 
Staviti na roštilj ili u tiganj. Dok se ćevapi prže zagrejte ulje u drugoj posudi i stavitie pomfrit da se prži, kao prilog.
 
Skinuti ćevape s vatre, pa dodati sa strane pomfrit.
Možete poslužiti uz kupus salatu, ili napraviti salatu od krastavaca sa mladim lukom uz dodatak pavlake.
 
Prijatno!
  • dididu

    07.05.2023 13:39
    ili
    Kupiti male kifle ( a mozda su i one preostale", svaku preseci na pola, izvaditi sredinu. U izdubljenu polovinu staviti pavlaku i parce sira, cevapcic, pa opet pavlaku, moze luk, biber, parmezan, seckani persun, papriku ..... ko sta voli ,, pa umutiti jaje sa malo mleka i premazati ...... mikrotalasna na 10 minuta ili rerna da se "resira" i ,,,,, jos bolji rostilj "dan drugi"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.