Gomboce uvrštene među najbolje - knedle: I, šta ćemo sad?

Debata o tome da li su "gomboce" ili "knedle sa šljivama" mogla bi da dobije novu dimenziju.
Gomboce uvrštene među najbolje - knedle: I, šta ćemo sad?
Foto: 021.rs
Gastronomski sajt Taste Atlas objavio je listu najboljih knedli na svetu i među njima našle su se gomboce.
 
Već godinama traju internet prepirke o tome da li su gomboce sa šljivama ili su u pitanju samo knedle sa šljivama.
U Vojvodini, dabome, u pitanju su gomboce. Ali prema sajtu Taste Atlas, gomboce su ništa drugo nego - knedle. 
 
Gomboce su se našle na 44. mestu najboljih knedli sveta, tri mesta ispred zapečenih štrukli. 
Na prvom mestu našlo se indonežansko jelo somai. Zapravo, prvih 11 jela potiču iz Azije, da bi tek na 12. bile ukrajinske varenike.
 
 
Kako da napravite gomboce?
 
Za gomboce vam je potrebno kilogram krompira, kašika masti ili margarina, jaje, 500 grama brašna, prstohvat soli, 200 grama prezle, pet kašika ulja i šljive.
 
Podsetimo, Taste Atlas je nedavno bojavio listu najgorih jela iz Srbije, a na prvom mestu su se našli rezanci s makom, karakteristični desert iz Vojvodine.
 
Više o tome na OVOM LINKU.
  • Andrija Šrek

    17.04.2024 18:24
    ??
    Ovaj, ja izvin'te ne razumem. Pa gomboce JESU knedle, zar ne?
  • Ružica

    16.04.2024 16:31
    I šta ćemo sada
    Ništa
  • sasa

    16.04.2024 11:40
    najeb*smo
    Geza majstore , pa gomboce su naše ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.