Za koga je raskid teži: Muškarce ili žene?

Raskidi su teški, a za neke još teži.
Raskidi su teški, a za neke još teži.

Tu pre svega mislimo na žene, što je potvrdilo jedno nedavno istraživanje, sprovedeno na Binghemton univerzitetu, u kojem je učestvovalo 5.705 dobrovoljaca iz čak 96 zemalja, prosečne starosti 27 godina.

Jedan ljubavni brodolom imalo je 75 odsto ispitanika, a isto toliko njih proživelo je više njih. Kod svih je emocionalni odgovor na raskid bio teži nego fizički, s time da su žene izrazile veću povređenost usled raskida.

Drugim rečima, pripadnice lepšeg pola otkrile su veću bol prilikom raskida od muškaraca, dok su vrste simptoma varirali. Najveći udeo žena izvestio je o osećaju ljutnje, anksioznosti, straha i depresije, dok je najveći broj muškaraca otkrio da su se se nakon raskida osećali nesposobno i kao da su izgubili fokus.

Zanimljiv je podatak i da su žene te koje češće prekidaju veze, njih 39 odsto u odnosu na 37 odsto muškaraca, dok je njih 24 odsto reklo da je to bila zajednička odluka.

Najčešći uzrok raskida je nedostatak komunikacije, koji je dvostruko češći nego nevera.

  • eh

    11.08.2015 20:29
    U prevodu ovog teksta nedostaje deo koji kaže da neki muškarci nikad ne prebole.
    Najviše me strah da je to istina.
  • 10.08.2015 23:26
    @Anonimus 13:57 • 10.08.2015.
    Lakse podnose, mozda zato sto ih boli uvo?
  • Krele

    10.08.2015 18:33
    pa ne znam...
    ... ja se raskidu nekako obradujem. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.