Stvari koje niste znali o vagini

Jedan od svakako najfascinantnijih delova ženskog tela još uvek je nepoznanica kako za mnoge muškarce, tako i za brojne žene.

Jedan od svakako najfascinantnijih delova ženskog tela još uvek je nepoznanica kako za mnoge muškarce, tako i za brojne žene.

Klitoris sadrži u proseku oko 8.000 nervnih završetaka. Penis sadrži tek oko 4.000. Prosečna vagina široka je od 7 do 10 centimetara. Međutim, u trenutku strastvenog zanosa i uzbuđenja može čak i dvostruko da se proširi.

Ajkule, baš kao i vagine, sadrže organsko jedinjenje skvalen, koje važi za prirodni lubrikant. Stidne dlake mogu da "žive" i do tri nedelje. Dlake na glavi mogu da prežive i celih sedam godina.

Najveći zabeleženi broj orgazama koji je žena doživela za sat vremena je, verovali ili ne, čak 134. Najveći broj orgazama koje je muškarac doživeo za sat vremena je - 16!

Vagina ima svojevrsni "mehanizam za samoodržavanje", što znatno doprinosi njenoj higijeni. Unutrašnjost vagine uoči seksualnog odnosa je naborana, da bi se potom otvorila poput kišobrana.

Vagina vrlo blisko sarađuje sa mnogim bakterijama. Neke od njih koje su veoma dobre po naš ogranizam nalaze se i u jogurtu. Spekulum, jedan od instrumenata koji koriste ginekolozi, koristio se čak i 1.300 godina pre nove ere.

Naziv vagine potiče od latinske reči "vagina", koja bi grubo mogla da se prevede kao "korice za mač".

  • Dođoš

    15.12.2014 13:10
    ;)
    Vagina je najmoćnije oružje jedne žene.jedne pametne žene ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.