Oteli bebu iz bolnice da ne bi dobila vitamine i vakcinu

Poljska policija od petka traga za mladim bračnim parom koji je iz bolnice u Bjalogradu na severozapadu zemlje oteo svoju tek rođenu bebu, jer nisu hteli da dozvole da se beba okupa, testira na žuticu, dobije vitamin K, a odbili su i da primi prve vakcine.
Oteli bebu iz bolnice da ne bi dobila vitamine i vakcinu
Foto: Pixabay
Devojčica je rođena u 37. nedelji trudnoće, u porođaju bez komplikacija, ali nedovoljno teška. Lekari su prvog dana posle porođaja tražili od suda da privremeno ograniči roditeljska prava, kada su roditelji bebe odbili uobičajenu terapiju i da beba primi prve vakcine.
 
- Plašili smo se za zdravlje novorođenčeta. Bilo je nužno da se dogovorimo, a tu ni u najmanjoj meri dogovor nije bio moguć. Roditelji su odbili da se bilo šta radi sa detetom. Lekari su dugo razgovarali sa majkom, ali imala je, kao i otac bebe, drugačiji pristup savremenoj medicini - kazao je lekar te bolnice Roman Labenđ.
 
U petak popodne, kada im je saopštena odluka suda, mladi par je uzeo bebu, pobegao iz bolnice i od tada se kriju. U potragu za njima krenula je poljska policija, dok je danas istragu započelo i tužilaštvo.
 
Afera je odjeknula u celoj Poljskoj i od vikenda ne jenjava žustra polemika protivnika vakcinisanja koji brane roditelje i zagovornika vakcinisanja koji podržavaju lekare i upozoravaju da je majka tokom trudnoće koristila sve blagodeti medicine 21. veka, uzimala sve prepisane lekove, čak i lekove protiv bolova, a onda je svojoj devojčici sve to uskratila.
 
Roditeljima preti da im sud oduzme bebu, ako ih policija pronađe.
  • -

    18.09.2017 23:29
    -
    Oteli svoju bebu? Ljudi su jednostavno otisli sa svojim detetom iz porodilista. Ako nesto otmes podrazumeva se da to nije tvoje, a ako je dete njihovo i ako su mu oni roditelji nema tu nikakve otmice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin