Beograd među 10 najboljih destinacija za odmor po "Gardijanu"

Britanski list Gardijan je uvrstio Beograd među 10 najboljih evropskih destinacija za gradski odmor.
Britanski list Gardijan je uvrstio Beograd među 10 najboljih evropskih destinacija za gradski odmor.

"Ako želite pravi kratki gradski odmor, zaboravite zvučna imena, jer se neke od najživljih scena sa kulturnim sadržajima u Evropi nalaze u manjim gradovima", piše Gardijan, i navodi da je ponuda kulturnih sadržaja u Beogradu u proteklih nekoliko godina eksplodirala, što u kombinaciji sa "nebrušenim" urbanizmom grada čini da ga često porede sa Berlinom, iako je Beograd privlačan na sebi svojstven način.

Čuveni britanski list pominje i beogradsku četvrt Savamalu, koja je trenutno epicentar kulturnih i kreativnih aktivnosti grada.

"Ovde ćete naći KC Grad i Mikser house, dva umetnička prostora, kao i mnoštvo restorana i barova", piše Gardijan, uz ocenu da je klupska scena Beograda izuzetno živa, sa velikim brojem noćnih klubova i legendarnih splavova.

Kao najbolje godišnje doba za posetu Beogradu, preporučuje proleće ili jesen, budući da je leto u Beogradu izuzetno toplo.

Među ostalim gradovima na listi najboljih destinacija za kratki odmor su Gent (Belgija), Lion (Francuska), Lajpcig (Nemačka), Segovija (Španija), Porto (Portugalija), Linc (Austrija), Roterdam (Holandija), Torino (Italija), Geteborg (Švedska).

  • kako da ne

    06.03.2015 18:35
    zozovaca jeftina
    a cure podatne,srbijo..
  • da

    02.03.2015 19:26
    da
    Kada dođu i vide nas ovako apatične, tužnih lica, sa facama prepunih problema i gladi, dođemo im kao zoo vrt. Dobro se ismeju, začude i slično tome, i odu svojim kućama sređenih standarda i pristojnih plata za sit život.
  • 02.03.2015 19:02
    Naravno ahahaha..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja