Kolektivno se venčalo 136 parova u Turskoj

U gradu Mersinu na jugoistoku Turske večeras je organizovano zajedničko venčanje za 136 parova kojima su svedoci bili turska glumica Filiz Akin i pesnik Ahmet Selcuk Ilkan.
U gradu Mersinu na jugoistoku Turske večeras je organizovano zajedničko venčanje za 136 parova kojima su svedoci bili turska glumica Filiz Akin i pesnik Ahmet Selcuk Ilkan.

Svečanom događaju je prisustvovao i načelnik opštine Burhanettin Kocamaz, koji je parovima poželeo sve najlepše u budućem zajedničkom životu.

Takođe je istakao da održavanje zajedničkih venčanja treba postati tradicionalni događaj u ovom turskom gradu. Podsetivši da se sutra u svetu obeležava Dan žena, istakao je da je potrebno poduzeti više napora u borbi protiv nasilja nad ženama.

Opština je za parove koji su ušli u bračne vode pripremila prigodne poklone.
  • NSgusztav

    08.03.2015 16:08
    Jel ono sa feredžom žensko ili muško?
    P.S. nemam ništa protiv gej brakova :)
  • nn

    08.03.2015 08:27
    Kakva raznolikost
    Vidi se odmah na slici, prvi par levo - moderan mladi par, devojka nema feredžu, ima venčanicu, tijaru... a prvi par desno - stariji, tradicionalni par gde je žena pokrivena tokom ceremonije. Zanimljiva zemlja skroz!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja