Trka preživljavanja

Sportska organizacija Wild Serbia organizuje drugu po redu „Trku preživljavanja“ od 01. do 03. oktobra 2010. godine, te poziva sve zainteresovane da učestvuju i dođu da se druže i zabave.

Sportska organizacija Wild Serbia organizuje drugu po redu „Trku preživljavanja“ od 01. do 03. oktobra 2010. godine, te poziva sve zainteresovane da učestvuju i dođu da se druže i zabave.

Stazu od 50 - 70 kilometara potrebno je preći za dva dana u timovima od 2 do 4 člana. To i ne zvuči tako teško, međutim od opreme timovima je dozvoljeno da koriste samo: mapu terena, kresivo za paljenje vatre, nož i odeću koju imaju na sebi. Prolazeći kroz šume, kanjone, livade i jaruge, takmičari se susreću sa raznim preprekama i opasnostima. U ovakvim uslovima potrebno je da sami naprave sklonište, zapale vatru, pronađu ili ulove hranu! Sve ove aktivnosti i domišljatost takmičara se posebno boduju pri ukupnoj oceni pobednika trke.

Pobednik će biti ona ekipa koja sakupi najviše bodova, a poeni se dobijaju za vreme koje je potrebno da se pređe staza, svaku upaljenu vatru, napravljeno sklonište i pribavljenu hranu. Zato je neophodno da svaka ekipa ima foto-aparat kojim će sve te aktivnosti dokumentovati.

Skup učesnika je zakazan za petak 01. oktobar u 20h na za sada „skrivenoj“ lokaciji. Start trke je planiran u subotu 02. oktobra u 9h ujutru. Dva dana pred trku  timovi će biti obavešteni o tome gde i kako da dođu kako bi lokacija trke ostala nepoznata do kraja. Novina u odnosu na prošlu godinu je to da takmičari dobijaju mapu terena ali ne i unapred ucrtane kontrolne tačke staze. Svaki tim će na početku trke dobiti kotu prve tačke, ako je uspešno pronađe čekaju ga nova uputstva za sledeću tačku i tako redom do kraja…

Prošlogodišnja Trka preživljavanja je na terenima Valjevskog kraja okupila oko 60 učesnika iz raznih krajeva Srbije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja