Skijanje u Sjenici besplatno za decu

Ski staza za alpsko skijanja "Žari" otvorena je u Sjenici, mestu najpoznatijem po obimnim snežnim padavinama i niskim temperaturama.
Staza je dugačka 1.200 metara, opremljena je ski liftom i modernom mehanizacijom za tabanje snega, a od centra grada do nje se automobilom stiže za nekoliko minuta.
 
Na najmlađem srpskom skijalištu okruženom borovom šumom skijaju domaći rekreativci, na stazi je vidljiva gužva, ali gosti sa strane još nisu brojni.
 
Osamnaestogodišnji Damir Mahmutović, koji je na skijanje došao sa drugovima, impresioniran je živopisnim predelima Žari, a veruje da bi na tom mestu bilo moguće izgraditi još staza i montirati žičaru poput one na Kopaoniku ili Torniku.
 
Cene korišćenja ski lifta u Sjenici su minimalne, objašnjavaju zaposleni u ustanovi za sport i dodaju da su prihodi namenjeni samo pokrivanju troškova utrošaka elekrtične energije koja pokreće ski lift i drugih troškova u vezi održavanja staze. Ski lift se naplaćuje 400 dinara i to samo vikendom, dok je za decu besplatno tokom cele nedelje.
 
Sjenički privrednik Nehrun Selmanović veruje da ovaj ski centar ima svetlu budućnost jer su posetioci i te kako zainteresovani da tu skijaju, pa je moguće da centar finansijski opstaje od svojih sopstvenih prihoda.
 
"Nekada je zimski period za nas u Sjenici bio onaj kome se nismo previše radovali, međutim, to se sada promenilo, zima nam je sada jedna vrsta blagodeti", kaže Selmanović.
 
Svi se slažu da je ski centru najpotrebnija mehanizacija za veštački sneg, uz koju bi na Žari moglo da se skija i tokom hladnih meseci bez snega.
 
Nekoliko stotina metara pre alpske staze izgrađen je i biatlon centar. Na tom mestu ovih dana nema mnogo sportista jer je reprezentacija Srbije, koja tu trenira, a u kojoj je čak sedam Sjeničana, otputovala na pripreme u Češku pred Evropsko prvenstvo u ovom sportu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja