VIDEO: Najtiše mesto na svetu

Ukoliko vam je potreban odmor i želite da izaberete mirno i tiho mesto, Minesota ima pravi kutak za vas gde ćete pronaći neverovatan mir i tišinu.
Ukoliko vam je potreban odmor i želite da izaberete mirno i tiho mesto, Minesota ima pravi kutak za vas gde ćete pronaći neverovatan mir i tišinu.

Neobična soba čiji zidovi apsorbuju 99,99 odsto zvukova nalazi se baš u gradu Mineapolisu, najvećem gradu u Minesoti (SAD). Prema najnovijim podacima iz Ginisove knjige rekorda, upravo je ona pobednik u kategoriji "Najtiše mesto na svetu".

Reč je o prostoriji koja je nastala saradnjom naučnika u okviru kompanije"Orfild Labs". Zidovi ove sobe napravljeni su od međusobno umreženih ploča posebnog materijala sa vrhunskom izolacijom zvuka, dok je pod prekriven polupropusnom mrežom koja podseća na trampoilnu.

U njoj možete jasno čuti otkucaje svog srca ili zvuk vašeg organizma kako vari hranu.

Međutim, za to zadovoljstvo moraćete da platite od trista do četristo evra za maksimalnih 60 minuta provedenih u sobi. Zakazivanje poseta uveliko je počelo, a grupni obilasci biće organizovani svega nekoliko puta godišnje.

Iako postoji opcija da u sobi provedete ceo sat, najduži period koji je čovek proveo u njoj je 45 minuta. Reakcije organizma na ovako neobične uslove su različite, od dezorjentacije preko mučnine do haluciniranja.

  • 25.10.2012 13:18
    nista novo
    Ovakva mesta imaju vecina ozbiljnih kompanija koje se bave razvojem akusticnih uredjaja i zove se "gluva soba" (audio-technica, Ohio) i sluzi za testirenje novih proizvoda. U sobi nema eha i zaista je neprijatno boraviti.
    Ovaj podatak o Minesoti je potpuno besmilsen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja