Putnici na aerodromima ostavili pola miliona dolara u kovanicama

Putnici su tokom prošle godine za sobom ostavili rekordnih 531.396 dolara u sitnini na kontrolnim punktovima na američkim aerodromima, saopštila je danas Uprava za obezbeđenje transporta (TSA).
Putnici su tokom prošle godine za sobom ostavili rekordnih 531.396 dolara u sitnini na kontrolnim punktovima na američkim aerodromima, saopštila je danas Uprava za obezbeđenje transporta (TSA).

U izveštaju dostavljenom Kongresu, TSA navodi da je više od 10.000 dolara u kovanicama ostavljeno u svakom od 13 najvećih aerodroma, poput onih u Njujorku, Dalasu, Atlanti i San Francisku.

Samo na međunarodnom aerodromu u Majamiju, glavnoj vazdušnoj luci prema zemljama Južne  Amerike, putnici su ostavili sitan novac u vrednosti od blizu 40.000 dolara, od kojih 32.000 dolara u stranoj valuti.

Prema američkom zakonu, TSA - koja je u fiskalnoj 2012. godini raspolagala budžetom od 7,6 milijardi dolara - dužna je da celokupan iznos prikupljenih kovanica potroši na bezbednost civilnog vazduhoplovstva.

Predstavnički dom je, međutim, juče doneo odluku da novac preusmeri neprofitnim organizacijama koje pomažu pripadnicima oružanih snaga i njihovim porodicama prilikom putovanja.

Kovanice nisu jedina stvar na koje su agenti TSA nailazili na kontrolnim punktovima na aerodromima. Samo prošle nedelje pronašli su 34 komada vatrenog oružja, od kojih je 27 bilo napunjeno.

  • Stanko

    07.12.2013 06:26
    Dobro usmereno
    Zar bi neko očekivao da usmere sredstva nezbrinutoj deci, siromašnima nakon ratova koje su izazvali
  • 06.12.2013 23:09
    Tako i mi
    ostavljamo u radnjama ... zadrzi kusur

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja