Istanbul najbolja turistička destinacija

Grad na Bosforu našao se na vrhu liste 10 najboljih turističkih destinacija u svetu u izboru Travellers'Choice Destinations Awards-a.
Grad na Bosforu našao se na vrhu liste 10 najboljih turističkih destinacija u svetu u izboru Travellers'Choice Destinations Awards-a.

Turski megapolis, magični Istanbul, čak nikada ranije nije ni figurirao na ovom spisku sastavljenom na osnovu glasova posetilaca vodeće svetske veb strane za putovanja TripAdvisor.

Na drugom mestu je Rim. "Večni grad" je ove godine napredovao za dve pozicije i zauzeo mesto Njujorka, koji je jednostavno "izbačen" sa liste. Samo je London uspeo da zadrži prošlogodišnju, treću poziciju.

Četvrti je Peking, peti Prag, a zatim slede Marakeš, Pariz, Hanoj, Sijem Reap (Kambodža) i Šangaj.

Ove godine nijedan američki grad nije se našao u top 10 najboljih destinacija. Osim Njujorka, na listi više nema ni San Franciska.

Australija se, takođe, pridružila taboru gubitnika pošto je Sidnej, koji je prošle godine bio 10, ispao sa liste.

  • Cepidlakić

    08.04.2014 18:04
    Turska na toj listi nije prva, već jedanaesta destinacija. (Osim ako 021 nije brži od Googla.)
  • Behar Cvetković

    08.04.2014 16:56
    A imaju i odličnu turističku propagandu: ''Dragi Srbi,dođite kod nas,da ne bi mi opet dolazili kod vas!''
  • 08.04.2014 16:52
    SrBska matica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja