Pas osuđen zbog glasnog lajanja, moraće da se iseli?

Pas Meda moraće da pronađe drugi smeštaj, možda i drugu porodicu, jer je komšinica, koja je tužila njegovog vlasnika zbog "preglasnog lajanja", dobila slučaj na sudu u Puli.

Ovaj krajnje neobičan sudski slučaj pobudio je interesovanje medija u Hrvatskoj, a danas je dobio epilog. Bar prvu epizodu.

Pred Opštinskim sudom u Puli, Anton Šimonović je u ime svog psa Mede, odgovarao po tužbi komšinice zbog glasnog lajanja i stvaranja buke, koja je za nju neizdrživa. Na kraju je sud presudio da pas, lajanjem, zaista izaziva veliku buku i uznemirava komšinicu, pa će morati da bude preseljen na drugu lokaciju.

"Jutarnji list" prenosi da je problem u tome što je Šimonović na suđenju zahtevao da se na kuću komšinice postave merači buke, ali ona to nije dozvolila, pa nije ni poznato koliko je pas zaista bučan.

Komšinica Vesela Vukotić, bila je neumoljiva, a odluka suda je rasplakala gazdu psa, koji je najavio da će se žaliti drugostepenom sudu.

Inače, komšinica je tražila i odštetu zbog "duševnog bola" uzrokovanog Medinim lajanjem. Tražila je 10.549 kuna (oko 172.000 dinara), a sud je taj zahtev odbio.  

Teme

pas

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.