Sve više tigrova u Indiji

Prema najnovijem popisu, broj tigrova u Indiji porastao je gotovo za trećinu, saopštile su danas indijske vlasti.
Prema najnovijem popisu, broj tigrova u Indiji porastao je gotovo za trećinu, saopštile su danas indijske vlasti.

Indija je tako postala zemlja sa najvećom populacijom ovih veličanstvenih mačaka koje spadaju u red ugroženih vrsta. Broj tigrova od 2010. do 2014. porastao je sa 1.706 na 2.226, što je porast od 30,5 odsto.

"U trenutku kada globalnoj populaciji tigrova preti izumiranje, ohrabruje saznanje da broj tigrova u Indiji raste", izjavio je indijski ministar životne sredine Prakaš Džavadekar. On je podsetio da je pre samo deset godina situacija bila sasvim drugačija.

Dobri rezultati postignuti su zahvaljujući modernim metodologijama zaštite i praćenja prirodnih staništa tigrova u 18 indijskih država.

"Ovi rezultati potvrđuju da se više od polovine svetske populacije tigrova nalazi u Indiji", rekao je Ravi Sing, generalni sekretar i predsednik indijskog ogranka Svetske organizacije za zaštitu prirode.

Na početku 20. veka, u Indiji je živelo oko 40.000 tigrova, ali je zbog lova i sužavanja staništa njihov broj u proteklih 100 godina drastično opao, dovodeći u pitanje opstanak ovih životinja.

  • Bubamara

    21.01.2015 10:03
    Lepa vest
    Ima nade ...
  • LimanacNS

    21.01.2015 09:47
    To
    E, ovo je vest.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Italija zabranjuje jogu sa štencima

Italijansko ministarstvo zdravlja zabranilo je časove joge sa štencima, rekavši da bi u njoj trebalo da učestvuju samo odrasli psi kako bi se zaštitilo zdravlje životinja, kao i sigurnost polaznika.