Vino "čuva" žene od gojaznosti

Istraživanje Univerziteta Harvard pokazalo je da žene koje piju crno vino imaju manje šanse da budu gojazne.
Istraživanje Univerziteta Harvard pokazalo je da žene koje piju crno vino imaju manje šanse da budu gojazne.

Istraživanje je trajalo 13 godina i obuhvatilo 20.000 žena. Stručnjaci sa Harvarda su zaključili da žene koje piju oko 3 dl crnog vina dnevno imaju 70 odsto manje šanse da budu gojazne, u poređenju s onima koje ne piju. Naučnici kažu da se kalorije iz alkohola i iz hrane različito troše. Odnosno, pre ćemo potrošiti kalorije iz crnog vina nego iz ugljeno hidrata. Uz to, sastojak piceatanol je dobra prevencija od nakupljanja masnih ćelija.

Drugo istraživanje, predstavljeno na Evropskoj konferenciji o gojaznosti u Pragu, otkrilo je da čaša crnog vina svako veče povećava nivo dobrog holesterola HDL u telu. Crno vino je dobro i za zaštitu srca, regulaciju šećera u krvi, čuvanje dobrog rada mozga, jačanje imuniteta i prevenciju nastanka raka.

Ali, da bi nešto dobro uticalo na naše telo, ne smemo preterivati. Čaša do dve crnog vina dnevno je sasvim dovoljna količina da bi bili lepši i zdraviji. I zapamtite, da bi osetili njegove blagodeti, vino mora biti kvalitetno.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.