Prirodan i zdrav način da nadoknadite jod

Sezona je godišnjih odmora, a mnogi leto ne mogu da zamisle bez odlaska na more. Osim što ćete na moru opustiti telo, um, "napuniti baterije" i preplanuti, iskoristite još neke blagodeti morske vode.
S obzirom da more ima istu pH kao zdrava krv, ono u tragovima sadrži sve bitne minerale i elemente pa je samim tim izvor mineralnih hranjivih materija. Svakodnevnim boravkom na moru telo dobija retke elemente koji nedostaju u svakodnevnoj ishrani. 
 
Sveža morska voda podstiče razmenu minerala i toksina između tela i vode. Mediteranska klima, vetar, sunce, aromatično bilje i prisutnost eteričnih ulja i joda daje energiju i oslobađa od svakodnevnog stresa. Čestice soli u vazduhu putuju do najdubljih predela plućnih alveola. Oligoelementi i minerali poput joda prodiru u organizam iz mora i jačaju prirodni imunitet. Zbog svog sastava, morska voda koja sadrži sve lekovite minerale, čini da se koža detoksikuje i obnavlja. 
 
Morska voda pomaže u lečenju bolova u leđima, kod išijasa, sportskih povreda, problema s cirkulacijom krvi, psorijaze, svih stanja povezanih s modernim načinom života poput nervne napetosti i stresa. 
 
Jedan od najvažnijih elemenata iz mora je jod jer je ljudskom organizmu neophodan za proizvodnju dva važna hormona štitne žlezde, koja lekari u šali često nazivaju "bičevima organizma". Oni su bitni jer upravljaju potrošnjom energije u telu.
 
Nedostatak joda može brzo dovesti do hroničnog umora, ali i do povećane sklonosti infekcijama, mišićne slabosti, povećanog osećaja hladnoće, usporenih refleksa, pa sve do ozbiljnijih oboljenja.
 
Bez obzira da li ove godine idete na more ili ne, najlakši i najbolji način da nadoknadite telu neophodne minerale, prirodno i zdravo, jesteda pijete mineralnu vodu bogatu prirodno rastvorenim jodom. Minaqua sadrži upravo takav jod i jedina je voda na ovim prostorima sa ovakvim mineralnim sastavom. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Naučnici uspešno uklonili HIV iz ćelija

Tim naučnika Univerziteta u Amsterdamu predstavio je rane nalaze uspešnog uklanjanja HIV virusa iz zaraženih ćelija koristeći tehniku genetičkog inženjeringa CRISPR.

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).