SAD zabranjuju aromatizovane e-cigarete

Vlada američkog predsednika Donalda Trampa najavila je u sredu da će sledećih meseci u SAD-u biti zabranjena prodaja aromatizovanih elektronskih cigareta kako bi se sprečila njihova sva veća popularnost među američkim učenicima i studentima.
SAD zabranjuju aromatizovane e-cigarete
Foto: Pixabay
"Mnogi ljudi misle da su elektronske cigarete sjajne", rekao je američki predsednik i dodao da "tu nema ničeg sjajnog, već puno problema".
 
Istovremeno su zdravstvene vlasti najavile skoru zabranu aromatizovanih tečnosti, ne zato što su te tečnosti bile štetne, već zato jer privlače generacije mladih koje postaju zavisne od nikotina.
 
Svaki četvrti srednjoškolac puši elektronske cigarete 2019. godine u Sjedinjenim Državama, pokazuje godišnji izveštaj koji je objavilo ministarstvo zdravlja i podsetilo da je 2017. i 2018. svaki peti srednjoškolac pušio te cigarete.
 
Svi ostali ukusi osim ukusa duvana uskoro će biti povučeni sa tržišta, objasnio je američki ministar zdravlja Aleks Azar. 
 
Tekst zakona će biti objavljen za nekoliko nedelja i na snagu će stupiti 30 dana kasnije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.