Prvi volonter primio eksperimentalnu vakcinu protiv virusa korona

Prvi volonter u istraživanju leka protiv korona virusa primio je danas prvu dozu eksperimentalne vakcine, objavio je Američki institut za alergije i zarazne bolesti (NIAID).
Prvi volonter primio eksperimentalnu vakcinu protiv virusa korona
Foto: Pixabay (ilustracija)
U prvoj fazi testiranja vakcine, koja traje šest nedelja, učestvovaće 45 zdravih odraslih osoba.
 
Svaka osoba dobiće dve injekcije u razmaku od mesec dana, a naučnici se nadaju da će imunološki sistem ispitanika dobro reagovati na vakcinu i da će se pokazati da zaustavlja infekciju.
 
Ovo eksperimentalno testiranje finansira NIAID, a organizovano je u Sijetlu.
 
Vakcinu su stručnjaci razvili u saradnji sa kompanijom Moderna, koja je radila i na otkrivanju vakcine protiv SARS-a i MERS-a.
  • Sumadinka

    23.04.2020 12:03
    Protiv vakcine
    Licno sam protiv vakcine.
    Protiv sam obaveznosti vakcinisanja.
    Ko bude zeleo neka se vakcinise, to treba biti stvar slobodnog izbora.Ko primi vakcinu zasticen je, a mi koji ne primimo ne ugrozavamo NIKOG, osim sebe.
    OBAVEZNOST vakcinisanja-NE.
    Boricemo se protiv obaveznosti vakcinisanja.
  • Doktor

    17.03.2020 06:15
    @Vlada & @pacijent

    Vas dvoje da ste u prvim klupama, RTS, 8:30
  • Garavi

    17.03.2020 06:13
    Moz' da bidne al'
    Dobro je sto se isprobavaju vakcine, ali je jos dug put do trenutka kad budu u upotrebi. U Kini je takodje pre par dana sest volontera primilo eksperimentalnu vakcinu. Oni su medicinski tim iz tamo neke bolnice, svi su clanovi Komunisticke Parije i smatraju da im je duznost da se zrtvuju za Partiju i Drzavu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.