Odobrena unapređena verzija Moderna vakcine protiv kovida, štiti od omikrona

Britansko regulatorno telo odobrilo je danas unapređenu verziju vakcine protiv korona virusa kompanije Moderna koja štiti od originalne i omikron varijante virusa.
Odobrena unapređena verzija Moderna vakcine protiv kovida, štiti od omikrona
Foto: Pixabay

Agencija za lekove i zdravstvenu zaštitu saopštila je da je dala zeleno svetlo novoj Moderninoj vakcini koja će se koristiti kao buster za odrasle.

Naveli su da su neželjeni efekti slični onima koji su primećeni kod Moderninog originalnog bustera.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, 70 odsto slučajeva u najnovijem talasu kovida-19 čini omikronova podvarijanta BA.5.

  • NNema Vveze

    16.08.2022 09:48
    Kako da ne
    Isto kao sto i lekovi za depresiju lece depresiju ali nikako da je izlece...
  • Joka

    15.08.2022 17:18
    Ovo je vest koja raduje sve normalne ljude u celom svetu. Verujem da ce se zbog brzog razvoja nauke pronalaziti lekovi za sve nove bolesti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.