Izlečen od kovida posle 411 dana

Jedan Britanac izlečio se od kovida nakon 411 dana i postao rekorder kada je reč o pacijentima koji su preživeli borbu sa koronom, preneo je "Njujork post" reči njegovog doktora.
Izlečen od kovida posle 411 dana
Foto: 021.rs

Neimenovani pacijent (59) sa presađenim bubrezima inficiran je kovidom u decembru 2020. godine i bio je stalno pozitivan na testovima do januara ove godine, navedeno je u studiji iz žurnala "Kliničke infektivne bolesti".

Njegovi doktori veruju da je bio inficiran 13 meseci.

On je primio tri doze vakcine.
 
Istraživač Luk Snel, ekspert za zarazne bolesti u fondaciji Gaj and Sent Tomas NHS u Londonu, rekao je da je znao samo za jednu dužu infekciju koja je trajala 505 dana i kod koje je pacijent preminuo.
 
"Ovaj slučaj je definitivno najduži na koji smo naišli kod osobe koja je preživela kovid", rekao je Snel za "Telegraf".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Kako da dobijemo dovoljno vitamina D?

Zašto stariji ljudi, a posebno žene, gube kalcijum iz kostiju i gomilaju ga u krvnim sudovima? Koji su uzroci ovog stanja, da li je i na koji način ga je moguće sprečiti?

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.