Operisali mu pogrešnu nogu

Muškarac (39) iz Berlina morao je na operaciju noge nakon što se povredio igrajući fudbal. Prebačen je u kliniku i 25. novembra specijalista je obavio zahvat, ali na - pogrešnoj nozi.
Operisali mu pogrešnu nogu
Foto: Pixabay
Muškarcu je pukao unutrašnji ligament levog stopala. Trebalo je stabilizovati zglob implantatima pa mu je leva noga, pri dolasku u medicinsku ustanovu, obrijana, obeležena i dezinfikovana, odnosno pripremljena za operaciju.
Specijalista ortopedije i traumatologije obavio je zahvat, a kada se pacijent probudio iz anestezije, medicinska sestra pitala ga je da li oseća bol. On joj je odgovorio kako ga boli desna, prethodno zdrava noga, na šta mu je ona rekla da je na toj nozi izvršena operacija. 
Nakon što je postalo jasno šta se dogodilo, glavni lekar brzo je stigao. 
 
"Desna noga je sada postala još jača! A sutra ćemo operisati pravu nogu", istakao je lekar. 
 
Hirurg je navodno menjao nekoliko operacionih sala, pa je došao na pogrešnu stranu operacionog stola. Izvinio se pacijentu zbog napravljenog propusta.
 
"To je velika greška u lečenju sa velikom organizacijskom greškom", istakla je advokatica. 
  • Detelina

    05.12.2022 15:17
    Mojoj babi izvadili pogrešan zub,pogodili su da je gornja vilica ali ne 6 sa leve strane nego sa desne. Kad su joj dali anesteziju ona se skroz pogubila, nije ni bila svesna šta se dešava...
  • CVRXX

    05.12.2022 11:58
    Mora da je doktor bio iz Subotice. Ova noga, ne? ;-)
  • Realista

    05.12.2022 09:18
    bogat čovek
    Zahvaljujući pravosudnom sistemu EU, ta osoba neće morati da brine o svojoj budućnosti. Sa druge strane, u srbiji, prvo bi mu amputirali zdravu nogu a zatim i povređenu jer su samo tako u mogućnosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.

Pad broja obolelih od gripa

Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je da su od 18. do 24. marta prijavljena 6.223 slučaja oboljenja sličnih gripu.