U Srbiji devet slučajeva malih boginja

U Srbiji je do 16. januara potvrđeno devet slučajeva malih boginja na teritoriji Smedereva, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".
U Srbiji devet slučajeva malih boginja
Foto: Pixabay
Reč je o sedmoro nevakcinisane dece mlađe od dve godine i dve odrasle osobe sa nepoznatim vakcinalnim statusom.
Dvoje obolele dece ima upalu pluća, a dve osobe su na bolničkom lečenju.
U prethodnoj epidemiji malih boginja u Srbiji, tokom 2017. i 2018. godine, registrovano je oko 5.800 obolelih, od kojih je 93 odsto bilo nevakcinisano, nepotpuno vakcinisano ili sa nepoznatim vakcinalnim statusom. 
  • V

    20.01.2023 13:52
    Može li da se organizuje vakcinacija za odrasle koji su rođeni pre masovne vakcinacije a nisu preležali male boginje?
  • Norge

    18.01.2023 11:14
    Koliko dece je umrlo
    od ostalih bolesti jer nema više lekara,sestara a roditelji nemaju para da plate operaciju privatno iako ih sleduje operacija nevezano za male boginje.?

    Koliko dece je umrlo od ostalih bolesti jer nema više ko da ih leči?Pedijatra nema za lek svi idu privatno.Ko ima da plati privatno.A ko nema?

  • Opet

    18.01.2023 09:01
    ...
    Wow, ocemo da se opet zakljucavamo? Gori je prosek umrlih od srca i raka, sto to ne prenosite ako vam je do bitnih vesti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.