Šta vam je sve potrebno za negu zubnog implanta?

Kao i sa našim prirodnim zubima, higijena je obavezna i kad brinemo o zubnom implantu.
Šta vam je sve potrebno za negu zubnog implanta?
Foto: Pixabay
Prirodni zubi poseduju sposobnost odbrane od štetnih bakterija i time nas stavljaju u prednost u odnosu na stanje kad smo bez zuba, odnosno kad se služimo krunicom povezanom na kost.

Zubni implanti su izuzetno bitni onima koji ih ugrađuju, a predstavljaju i nemalu investiciju. Baš zato je bitno paziti na oralnu higijenu i maksimalno produžiti vek trajanja implanta, a savremena medicina nam nudi izbor kvalitetnih proizvoda kako bismo dostigli ovaj (vrlo željeni) cilj.

U velikom izboru se, pak, ističu brendovi koji su dugoročno posvećeni kvalitetu i zasluženo su među liderima na tržištu. Uz pomoć specijalista "Curasept Srbija" objašnjavamo koji su proizvodi korisni u nezi implanta i na koji način ih možete nabaviti.

Kao i uvek - četkica je glavna
 
Najbitnije sredstvo za negu zuba tradicionalno su - i s velikim razlogom, četkice. Specifična četkica u liniji brenda "Curasept" je ona namenjena higijeni implanta, koja se sastoji od ergonomske i udobne drške i mekim vlaknima visokog kvaliteta. To je bitno zbog dugovečnosti implanta, koji ne želimo da oštetimo.
 
Kao i kod redovnog pranja zuba, neophodno je obratiti pažnju na obuhvat cele usne dublje, odnosno da četkicom prićete svim zubima sa svih strana. Upravo oblik ove četkice to savršeno omogućava.
 
Pasta za zube
 
Najbolje rezultate u upotrebi "Curasept Implant" četkice postići ćete istovremenom upotrebom ADS 705 paste za zube. Ova pasta za svakodnevnu upotrebu jedan je od zaštitnih znakova brenda - sadrži 0,05 odsto hlorheksidina i 0,05 odsto fluorida, čije su uloge sprečavanje naslaga na zubima. 
 
Takođe, ADS je formula koja smanjuje mogućnost bojenja zuba. Ova pasta se naročito preporučuje korisnicima implanta (kao i zubne proteze).
 
Konac za zube
 
Međuzubni prostor naročito je rizičan za razvoj infekcija. Moguće je da ne uspete da uklonite sve ostatke hrane, što je ne samo neprijatno, već i štetno. 
 
Zato je na raspolaganju "Curasept Professional" konac, sa krutim i mekim delom za efikasno čišćenje i uklanjanje plaka, što će biti od velike koristi kad vodite brigu o implantu.
 
Odlično se slaže kao dopuna redovnom čišćenju zuba četkicom i pastom.
Tečnost za ispiranje
 
Još jedna odlična dopuna redovnoj nezi je tečnost za ispiranje usta, koja ima višestruke benefite. 
 
"Curasept ADS 205" je tečnost sa 0,05 odsto hlorheksidina i 0,05 odsto natrijum fluorida, uspešnim alatima za sprečavanje nastanka zubnih naslaga. Osvežavajući efekat ispiranja usne dublje je samo bonus na redovnu higijenu, kojom povećavate trajnost svog implanta i činite ga vrlo isplativom investicijom u svoje zdravlje. 
 
Sve navedene proizvode, ali i celokupnu ponudu "Curasept Srbija" pronaći ćete na zvaničnom sajtu kompanije.

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.