Konac, interdentalna četkica, tečnost ili sve – šta da uvedete u svoju rutinu?

Skoro svako od nas je barem jednom u životu imao problem sa nakupljenim kamencem ili plakom na zubima - ovo su pojave koje se razvijaju postepeno, ali mogu da nanesu veliku štetu.
Konac, interdentalna četkica, tečnost ili sve – šta da uvedete u svoju rutinu?
Foto: Pexels
Istraživanja i iskustva stomatologa pokazuju da pranje zuba, iako je osnovna navika koju treba da negujemo u sklopu pojedinačne oralne higijene, nije dovoljno da bismo sprečili nastajanje štetnih naslaga bakterija i kamenca. 

Ukoliko želite da prevenirate bolesti koje napadaju zube, a ujedno proredite svoje "intervencijske" posete stomatologu, korisno je da u svoju svakodnevnu rutinu uključite neke od sledećih navika.

Konac ili interdentalna četkica - vi birate
 
Izuzetno ćete pomoći svojim zubima ukoliko u rutinu uključite dentalni konac ili interdentalnu četkicu za zube. 
 
Uloga ovih sredstava je ista - sprečavanje nakupljanja plaka i kamenca. Na vama je da odlučite šta biste, od navedenog, lakše uključili u svoju rutinu tako da ne prestajete sa novoformiranom praksom.
 
Dentalni konac - praksom do savršenstva
 
Za upotrebu konca trebaće vam malo veština. Konac se prvo odvoji u dovoljnoj dužini, a potom strateški plasira - pomoću prstiju obe šake, između pojedinačnih zuba tako da obuhvati svaki zub i preko njega prelazi potezima "gore-dole". 
 
U narednom snimku saznaćete kako se pravilno koristi konac.
 
 
Želite da potražite konac koji sadrži hlorheksidin, što mu omogućava besprekorno prelaženje preko zuba. Upravo takav konac nalazi se u ponudi kompanije "Curasept", koja uspešno posluje u Srbiji, a korene "vuče" iz Italije. 
 
Curasept konac se ne cepa i olakšava da navlake uđu duboko do desni, kako biste efikasno uklonili sve što bi u budućnosti moglo da predstavlja problem (na primer, ostaci hrane). Ukoliko vam je potrebna pomoć da identifikujete šta tačno uklanjate iz interdentalnih prostora, odlučite se za crni Curasept konac sa hlorheksidinom, koji je obložen voskom i dodatno olakšava ceo proces.
 
Konac koristite pre nego što za pranje upotrebite četkicu za zube - oduzeće vam nekoliko minuta, ali će se isplatiti. Nakon čišćenja isperite usta vodicom za ispiranje, a potom se bacite na pranje zuba četkicom.
 
Drugo rešenje - interdentalna četkica
 
Konac za zube nije idealna opcija za svakoga. Ukoliko lakše rukujete četkicom, Curasept Srbija u ponudi ima profesionalne, jednostavne i efektne interdentalne četkice kao najbolji alat za čišćenje prostora između zuba i oko desni.
 
Interdentalna četkica je možda i bolji izbor od konca jer olakšava čišćenje vrlo uskih prostora, te ćete biti sigurniji da dobro čistite zube i prostor oko njih. Kao i konac, interdentalnu četkicu koristite pre pranja redovnom četkicom za zube, a potom usta uspirate.
 
U ponudi su Curasept Proxi interdentalne četkice, optimalan alat za oralnu higijenu. Ove četkice su odličnog oblika za upravljanje i definitivno će vas motivisati da ih uključite u svoju rutinu.
 
Tečnost za ispiranje usta - uz pranje, a i samostalno
 
Pomenuta tečnost za ispiranje usta i te kako ima ulogu u očuvanju oralnog zdravlja. Osim što predstavlja idealno sredstvo za ispiranje usta nakon upotrebe konca i/ili interdentalne četkice, tečnost se može koristiti za ispiranje usta i nakon što, na primer, ujutro popijete kafu ili čaj. 
 
Tečnosti su savršene za prevenciju ne samo kamenca i plaka, već i za sprečavanje bojenja zuba različitim tečnostima koje vremenom ostavljaju svoj trag na našim zubima. 
 
Curasept ADS tečnosti za ispiranje usta sa hlorheksidinom profesionalna su sredstva, namenjena svakodnevnoj upotrebi. Ne sadrže alkohol, te nema nikakve opasnosti od isušivanja usne duplje. Razliku ćete primetiti i Vi, ali i Vaš stomatolog.

Upoznajte se sa detaljnom ponudom Curasept Srbija na zvaničnom sajtu OVDE i odaberite sredstva koja će biti najbolja dopuna Vašem životu.

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.