Dečak koji se neprestano smeši

Jedna beba dobila je dijagnozu retkog genetskog poremećaja zbog kog ona ne može prestati da se smeši.
Jedna beba dobila je dijagnozu retkog genetskog poremećaja zbog kog ona ne može prestati da se smeši.

Mali Eliot Eland pati od takozvanog Angelmanovog sindroma, poremećaja hromozoma koji izaziva ozbiljne teškoće u učenju. Takođe, zbog njega se uvek smeje. Ovaj dvogodišnjak uvek izgleda srećno; smeje se čak i kad je tužan. "Kad se osećamo loše, Eliotov smeh nas tera da se oraspoložimo", kaže njegova mama Gejl. "Dovoljno je da ga pogledate i odmah se osećate bolje".

Gejl (41) i njen suprug Kreg (34) otkrili su za Eliotov poremećaj kada je kao beba imao problema sa uzimanjem hrane. Zbog tog poremećaja, on nikada neće moći da govori niti hoda.

Angelmanov sindrom prepoznao je 1965. dr Heri Angelman, pedijatar iz Engleske.

Od ovog retkog poremećaja pati i sin glumca Kolina Farela, Džejms (9).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.