Tajna dugovečnosti - izbegavajte muškarce

Najstarija žena u Škotskoj, je Džesi Galan, ima 109 godina i tvrdi da je tajna njene dugovečnosti u tome što je izbegavala muškarce.
Najstarija žena u Škotskoj, je Džesi Galan, ima 109 godina i tvrdi da je tajna njene dugovečnosti u tome što je izbegavala muškarce.

Džesi se nikad nije udala, rođena je u maloj kolibi sa dve sobe, a spavala je sa pet sestara i jednim bratom na madracu od slame. Ona tvrdi da je tajna njene dugovečnosti u tome što je, između ostalog, izbegavala muškarce.

"Držala sam se podalje od muškaraca, oni donose više nevolja nego što vrede. Osim toga, mnogo sam vežbala, jela zdravo i nikad se nisam udala", izjavila je Džesi.

Ona je najstarija osoba u Škotskoj, ali ne i na svetu. Ta "titula" pripada Misao Okavi, koja je u martu proslavila 116. rođendan. Udovica je 83 godine, jer je njen muž umro 1931. godine.

Istraživanjem u SAD-u je ustanovljeno da je tajna stogodišnjaka to što se mnogo druže s prijateljima i članovima porodice i puno vežbaju.

  • 23.01.2015 08:31
    Fuck - umreću mlada!
  • no comment

    22.01.2015 07:15
    Neverovatna glupost.
  • 21.01.2015 22:51
    Mozda nije izbegavala zene?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Kako da dobijemo dovoljno vitamina D?

Zašto stariji ljudi, a posebno žene, gube kalcijum iz kostiju i gomilaju ga u krvnim sudovima? Koji su uzroci ovog stanja, da li je i na koji način ga je moguće sprečiti?

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.