Recept dana: Nadevena saher torta

Probajte ovu zanimljivu verziju popularne saher torte.

Dobro umutiti 120 grama maslaca sa 10 žumanaca i 10 kašika šećera. Zatim u masu dodati 10 kašika samlevenih oraha, četiri kašike mrvica od keksa ili biskvita, 120 grama rendane čokolade i na kraju čvrsto ulupan sneg od 10 belanaca.

Sve dobro izmešati, pa sipati u maslacem namazan i brašnom posut kalup. Najbolje je da kalup bude četvrtastog oblika.

Kalup staviti u rernu i peći tortu na umerenoj vatri. Trebalo bi da, pošto je pečena, bude više vlažna, a nikako prepečena.

Ispečenu tortu raseći preko polovine, a zatim je nadevati.

Nadev pripremiti na sledeći način: jedno celo jaje, jedno žumance, dve štangle čokolade, dve kašike mleka i 200 grama šećera staviti u lončić za sneg, staviti na paru i mutiti masu dok se ne zgusne. Zatim lončić skinuti sa šporeta, malo krem prohladiti i dodati 150 grama prethodno umućenog maslaca. Sve dobro penasto izmešati, pa time nadevati tortu.

Glazuru za saher-tortu pripremiti na ovaj način: 100 grama rendane čokolade, 100 grama šećera i tri do četiri kašike toplog mleka prokuvati na šporetu. Zatim skinuti sa šporeta, prohladiti i kad masa bude mlaka, preliti njome tortu.

Zatim je staviti na hladno mesto da se stegne.

Prijatno!

Autor: 021.rs

OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Šta ne treba piti na prazan stomak

Bilo da ste se tek probudili ili je prošlo dosta vremena od poslednjeg obroka, posezanje za određenim pićima može izazvati nelagodnost i iritirati želudac.

Evropski sud pravde: Bezalkoholni džin ne postoji

Najviša pravosudna instanca Evropske unije, Evropski sud pravde (ECJ), presudio je da bezalkoholno piće ne može da bude prodavano kao džin, jer je to ime rezervisano za specifično alkoholno piće.