Puding od hleba

Ovaj recept za puding pomalo je neobičan, a obično se služi sa sladoledom od vanile.
Puding od hleba
Foto: Pixabay (ilustracija)
Sastojci:
 
- 5 kriški jednodnevnog hleba, 75 g putera, 100 g suvog voća (suvo grožđe, jabuke, šljive, kruške…), 50 g ruma, 220 ml slatke pavlake, 220 ml mleka, 50 g šećera, 1 mahuna vanile, 3 jajeta, 2 žumanca i 25 g smeđeg šećera.
Priprema:
 
Potopite suvo grožđe u vodu sa rumom. Uklonite koru sa hleba (ako je kora tanka, možete da je ostavite), premažite ga puterom i stavite na dno namazanog pleha. Pospite prethodno natopljenim suvim voćem, a zatim prekrijte hlebom, piše rtv.slo.si.
U šerpi prokuvajte mleko i pavlaku sa vanilom. Izmiksajte jaja i žumanca sa šećerom dok ne postane penasto i prelijte kipućom pavlakom i mlekom. Dobro promešajte i prelite preko hleba.
 
Pospite smeđim šećerom, prekrijte aluminijumskom folijom i stavite u rernu zagrejanu na 150 stepeni. 
 
Pecite oko 45 minuta. Pred kraj otkrite pleh, pospite smeđim šećerom i pecite dok se šećer ne karamelizuje.
 
Može se poslužiti i toplo, ali je još bolje sutradan. Poslužite sa sladoledom od vanile.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Smeju li jaja da se jedu svaki dan?

Jaja su omiljena namirnica mnogih, poznata po visokom udelu proteina, vitamina i minerala. Ipak, zbog holesterola često su bila na lošem glasu.