Njena prosečna ljutina je 2,2 miliona skovila (merna jedinica ljutine). Uzgojio ju je Ed Kari ukrštanjem papričice nage, koja raste u Pakistanu i crvenog habanera s ostrva Sveti Vinsent. Takođe je poznata pod nazivom HP22B.
Za ljutinu ove paprike odgovorna je kapsaicin. Ova hemijska materija pokazuje različite rezultate u zavisnosti od okolnih uslova, a menja se i u zavisnosti od genetske strukturr biljke i mesta uzgoja.
Plodovi su dugački 5-7,6 centimetara s prečnikom od 2,5-5 centimetara. Slatke su i voćne arome, što je neuobičajeno za ultra ljute papričice. Tek nakon nekoliko sekundi dolazi ekstremna ljutina, prenosi portal Volim ljuto.
Ova papričica koristi se za pravljenje ljutih umaka. Osim u obliku umaka, može se koristiti kao prah ili tucana ljuta paprika.
Najčešće se koristi u indijskim i meksičkim restoranima. Osobe koje nisu navikle da konzumiraju ljutu hranu mogu imati problema s varenjem. Carolina reaper uzrokuje znojenje i suzenje očiju.
Flašica sosa napravljenog od ove papričice u Americi košta otprilike 12 dolara. Ranije je rekord najljuće paprike držala indijska paprika bhut jolokia, čija je ljutina iznosila 1,2 miliona skovila.
OGLASI RADNO MESTO! Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
Komentari 1
BlasteR
P.S. Ako hocete da se malo nasmejete tudjoj muci, pogledajte :D
https://www.youtube.com/watch?v=vGhKyWYx7oM&t=401s&ab_channel=mddj97
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar