Musaka s krompirom

Prava grčka musaka se pravi sa patlidžanom, ali danas donosimo recept za verziju sa krompirom.
Musaka s krompirom
Foto: Pixabay (ilustracija)
Sastojci:
 
4 kašike putera
2 glavice crnog luka, sitno iseckane
1 kašika seckanog peršuna
900 g mlevenog mesa
2 konzerve (po 450 g) celih oljuštenih paradajza
1 kašika italijanskog začina
so i biber po ukusu
2 kašike brašna
1 i po šolja mleka
1 umućeno jaje
1/2 šolje narendanog čedar sira
4 krompira, oljuštena i tanko iseckana
Priprema:
 
Ugrejte rernu na 190 stepeni. Namastite veliku vatrostalnu posudu.
 
Zagrejte dve kašike putera u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dinstajte luk i peršun dok luk ne omekša i postane staklast. Povećajte temperaturu, dodajte meso i dinstajte dok ne postane ravnomerno smeđe. Ocedite višak masnoće i stavite sa strane.
 
U velikoj činiji, kombinujte paradajz, italijanski začin, so i biber. Iseckajte paradajz i dobro promešajte sa začinima. Stavite sa strane.
U šerpi na srednjoj vatri, istopite 2 kašike putera. Umešajte brašno dok ne postane glatko. Mutite zajedno mleko i jaje, zatim postepeno umutite u smesu sa brašnom. Kuvajte, neprestano mešajući, dok ne postane gusta i glatka. Sklonite sa vatre i umešajte sir.
 
U vatrostalnoj posudi, stavite 1/3 tanko iseckanih krompira na dno, prekrivajući što je bolje moguće. Prekrijte polovinom mešavine mesa, a zatim polovinom mešavine paradajza. Ponavljajte slojeve, završavajući slojem krompira. Ravnomerno nanesite sos od sira preko vrha.
 
Pokrijte i pecite u prethodno zagrejanoj rerni.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Šta ne treba piti na prazan stomak

Bilo da ste se tek probudili ili je prošlo dosta vremena od poslednjeg obroka, posezanje za određenim pićima može izazvati nelagodnost i iritirati želudac.

Evropski sud pravde: Bezalkoholni džin ne postoji

Najviša pravosudna instanca Evropske unije, Evropski sud pravde (ECJ), presudio je da bezalkoholno piće ne može da bude prodavano kao džin, jer je to ime rezervisano za specifično alkoholno piće.