Novosadski informativni portal 021

Život

Berlin dobija novi aerodrom 2017.

Novi berlinski aerodrom biće otvoren za tri godine, pod uslovom da ne bude nepredviđenih problema, izjavio je danas zamenik predsednika nadzornog odbora aerodroma Rajner Bretšnajder.

Kloniraju kućne ljubimce

Gubitak ljubimca za neke ljude može biti vrlo traumatično iskustvo. Ipak, za druge stvar je u jednostavnoj zameni za novog psa ili mačku.

"Gas smejavac" leči depresiju?

Američki naučnici su utvrdili da se takozvani "gas smejavac" (azotsuboksid, N2O), koji se nekada koristio kao anestetik koji izaziva nekontrolirani smeh, pokazao uspešnim u lečenju težih oblika depresija.

Osiguravajuća kompanija plaća ljudima da šetaju

Osobe koje dnevno naprave više od 6.000 koraka, pokazuju istraživanja, imaju bolje zdravlje, pa je stoga jedna američka osiguravajuća kuća rešila da novčano nagradi svoje klijente koji budu napravili svakog dana više od pomenutog broja koraka.

Razlika između obrezanog i neobrezanog penisa

Iako najčešće naučnici iz SAD-a ističu zdravstvene prednosti obrezivanja, ovaj put smo sakupili podatke naučnih istraživanja iz celoga sveta i donosimo glavne razlike u higijeni i seksu između obrezanih i neobrezanih muškaraca.

Napravljena pilula za mršavljenje?

Verovatno često čujete kako ne postoji magična pilula koju ćete popiti i koja će vam istopiti kilograme, kažu da su zdrava ishrana i vežbanje jedini način da istopite masne naslage. Međutim, čini se da nije tako.

Ovo morate znati ako idete u Japan

Svako ko poseti Japan imaće znatno ugodniji boravak ukoliko je svestan određenih ponašanja i običaja. Ovih 8 stvari nikako ne bi trebalo da prekršite, ili učinite, ukoliko ne želite da uvredite domaćina ili sebi pokvarite put.