FOTO: Ovo će biti najlepši aerodrom na svetu

Aerodrom i raj su dva pojma koja ne idu zajedno, ali bi se to uskoro moglo promeniti.
Aerodrom i raj su dva pojma koja ne idu zajedno, ali bi se to uskoro moglo promeniti.

Singapurski aerodrom "Jewel Changi" će izgledati poput raja za putnike kada bude završen 2018. godine.

Fotografije objavljene na internetu otkrivaju građevinu napravljenu od čelika i stakla u kojoj se nalazi mnoštvo biljaka i veliki vodopad. Ako aerodrom bude izgrađen prema predlozima, postaće najlepši na svetu.

Masivna građevina će imati 10 spratova, pet ispod i pet iznad zemlje. Osim teminala i onoga što ima svaki aerodrom, "Jewel Changi" će imati prodavnice, centre za odmor, zabavu i rekreaciju.

Aerodrom će biti napravljen na mestu gde se nalazi stari parking u blizini postojećeg Terminala 1 aerodroma Changi i biće neprimetno spojen sa ostalim terminalima.

Centralni deo "Jewel Changija" će biti Šumska dolina, vrt od pet spratova s hiljadama stabala, paprati i grmova, a putnici će moći da uživaju u šetnji.

Aerodrom će biti u obliku krofne, a kroz njegov šuplji centralni deo će se spuštati vodopad Rain Vortex visok 40 metara. Biće to najveći vodopad u unutrašnjosti na svetu. Tokom noći će postati šou svetlosti i zvuka.

Putnici će moći da odsednu u hotelu koji će imati 130 soba. Postojaće i mesta na kojima će putnici moći da čekiraju karte i predaju prtljag mnogo pre standardnog vremena za check-in.

Biće napravljene i nove podzemne veze aerodromskih terminala i železnice.

Završetak izgradnje aerodroma "Jewel Changi" se očekuje 2018. godine.

  • 16.12.2014 17:15
    Bio ja, video
    Pa, na novom terminalu Changi aerodroma (otvoren 2008.) vec imaju vodopade i drvece, i to izgleda odlicno. Ovo ce biti jos bolje. Pametni ljudi ti Singapurcani. Posebno kad se uzme u obzir kako su ziveli 1965. godine... E, Srbijo, ko me u te metnuo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja