Novosadski informativni portal 021

Život

Mužu našla devojku

Amerikanac Majkl Devi (49) u braku je s Kamalom (38) 12 godina. Pre šest meseci u njihov dom u Kaliforniji uselila se Majklova devojka Rejčel (27), piše ABC njuz.

Hirurzi u ženi zaboravili rukavicu

Britanka Šeron Birks trpela je strašne bolove nakon što je imala histerektomiju. Tri dana nakon operacije otkrila je da je u njenoj utrobi ostala hirurška rukavica.

Južno voće prepuno pesticida

Iako su nadležne inspekcije u prethodnoj godini otkrile samo dva slučaja prekomernog korišćenja pesticida u voću, stručnjaci poručuju da treba biti oprezan u konzumiranju južnog voća jer je po pravilu potapano u pesticide koji omogućavaju da ovi plodovi budu dugotrajni.

Pariski javni prevoz nebezbedan

Skoro svaki drugi Francuz se ne oseća bezbedno u javnom prevozu, posebno na širem području Pariza, prenosi danas pariski dnevnik Figaro pozivajući se na nove rezultate istraživanja javnog mnjenja.

Stopa testiranja na HIV u Srbiji svega jedan odsto

Srbija očekuje da će zadržati nisku stopu oboljevanja od side, poručili su stručnjaci povodom Svetskog dana borbe protiv side, 1. decembra, koji se ove godine obeležava pod sloganom "Nijedan život izgubljen zbog side!".

Samo četvrtina građana ide na redovne preglede

Samo četvrtina građana redovno ide na preventivne preglede, a u porocima uživamo masovno: u Srbiji puši 38,1 odsto muškaraca i 29,9 odsto žena, 15 odsto "druguje sa čašicom", svaki peti ne razmišlja o zdravlju kad bira šta da jede, a dve trećine je fizički neaktivno i slobodno vreme provode za kompjuterom i ispred TV.

U čemu (možda) grešite u seksu

Seks je toliko dobra stvar koja u sebi krije mnogo mogućnosti da je prosto greh da ga ukalupite i ograničite. Mnoge žene i muškarci prave upravo tu grešku.

Ukinuta najduža avio-linija na svetu

Najduža komercijalna vazduhoplovna linija na svetu ugašena je danas bez pompe, nakon što je u Singapur sleteo poslednji avion Singapur erlajnsa (SIA), posle 19-časovnog neprekidnog putovanja iz Njujorka.

Nezaposleni brže stare

Istraživanje sprovedeno na Imperijal Koledžu u Londonu otkrilo je više znakova stresa na DNK nezaposlenih osoba, što je, inače jedan od pokazatelja starenja, odnosno skraćivanja telomera.